7000 българи са под ударите на войната в Донбас! Пращат им повиквателни да влизат в сраженията

30.01.2015 / 14:44 11

Българи от размирната Донецка област от 2 месеца чакат хуманитарна помощ и морална подкрепа от правителството ни, пише "Труд".

Апела им отправиха във Варна председателят на Национално движение "Възраждане" Костадин Костадинов и Николай Плагов, който от 1992 г. е координатор на бесарабските българи в Североизточна България.

Плагов показа писмо от донецко-българското културно-просветителско общество "Възраждане", което лично депозирал на 3 ноември 2014 г. в Агенцията за българите в чужбина и при кмета на побратимения на Донецк град Пловдив Иван Тотев. В него от "Възраждане" молят нашите власти спешно да пратят на сънародниците ни хранителни консерви, захар, брашно, хигиенни материали и отоплителни печки, като адресират доставката до Бердянск, където все още може да бъде получена безопасно.

"До този момент се старахме да разрешим проблемите си със собствени сили, но това вече е невъзможно", завършва писмото, подписано от Д. Хозеев и А. Стоянов.

"Все още няма отговор на тази отчаяна молба. А в Донбас под ударите на войната живеят 7000 от общо 895 000 българи в Украйна. Много от тези хора бедстват, защото останаха без дом и средства. Сега им пращат и повиквателни да воюват в Донецк и Мариупол. Това е страшно!", обясни Плагов.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
5
Варна (преди 9 години)
Рейтинг: 92131 | Одобрение: 38206
Военна тайна. Като ти пратят и на теб ще разбереш
"Защо ние убиваме децата?" - зададе въпроса през 1992 година един сръбски войник и сам отговори на него: "Понеже те някога ще порастат и ще дойдат да ни убият вече възрастни".

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама