Форум
реклама
 

АНТРАНИК ШАКАРИЯН, ШЕФ НА „ТРАНСТРИУМФ”: ЗАКРИВА СЕ ПЕЧЕЛИВШО ДРУЖЕСТВО С 1200 РАБОТНИЦИ

15.10.2012 / 08:31 часа36

Харесайте ни във FB


 

интервю на Георги Георгиев

Антраник Левон Шакариян е кореняк варненец. В зората на демокрацията създава собствена малка транспортна фирма. 21 години по-късно „Транстриумф Холдинг” АД е дружество, в което работят над 1200 души. Компанията обслужва 53% от линиите в общинската транспортна схема на Варна  ии100% от  община Аксаково.

- Г-н Шакариян, от началото на новия политически сезон „Транстриумф” сякаш изчезна от публичния живот на града. Ресорната комисия по транспорт в Общинския съвет работи с общинската фирма „Градски транспорт”, ваши представители липсват на заседанията, все едно няма такъв превозвач, а в същото време автобусите ви продължават да возят. Какво става?

- Ако липсваме някъде, то е само в главите на някои общински чиновници и бюрократи. Вероятно - и в желанията на хора, които нито имат представа как се организира модерен транспорт в град като Варна, нито имат навика да носят отговорност за друго, освен за собствените си глави. Иначе, както и Вие виждате, автобусите на „Транстриумф холдинг” АД продължават да се движат и да возят съгражданите ни и гостите на града. Твърдя, че благодарение на нашия труд обществените превози във Варна имат облика на услуга от 21-и век, а не от средата на миналия.

- Това е камък в двора на общинския конкурент или...?

- Какъв конкурент и какви камъни? Конкуренцията се доказва с цифри и факти. При нас те са ясни: само в последните 6 години, 4 от които – безпрецедентна световна криза, а в 2 от тях разни хора не спират да тръбят, че нас няма да ни има – „Транстриумф Холдинг” е инвестирала почти 13 млн. лв. в качеството на обществените превози на този град. Общият размер на инвестициите ни е 20 млн. лв., от които 13 млн. лв. вече са платени, а останалите се изпълняват в момента. И искам дебело да подчертая, до тук става въпрос само за последните шест години, без да се връщам по-назад. Искам да ми каже някой коя общинска фирма е реализирала подобна инвестиция за това време и колко общината е вложила в транспорта на Варна. „Транстриумф холдинг” АД още преди началото на новия век изхвърли от употреба икарусите. Ежегодно  поетапно подменяме остаряващите машини. През 2007 г. по настояване на кмета на общината купихме 52 автобуса с климатици, през пролетта на 2011 г. закупихме 20 нови автобуса, в които варненци имат удоволствието да пътуват. От самото си създаване дружеството не е спирало да инвестира в транспортни средства, машини и съоръжения, необходими за експлоатацията в масовия градски транспорт. Наскоро един от отговорните хора в града ми каза да не чакам благодарност за направеното. Аз не чакам благодарност, но трябва да има реална оценка от хората, които сме избрали да управляват града ни. Ако и чрез тях нямаме тази оценка, значи жестоко сме сбъркали със системата. Ако нашите управници не могат да оценят труда на хората, как могат да очакват хората да оценят техния труд. Парадокс е и това, че на отговорни длъжности се оставят хора, доказали своята некомпетентност. 

- Как при този обем на инвестиции и заетост, които осигурявате,  се стигна до тук – общинският превозвач, който още търкаля икарусите, да се превърне във вътрешен оператор и единствен партньор по проекта за интегриран градски транспорт?

- Всички нас ни приспиваха година и половина с празни приказки, грандиозни намерения и обещания.  Надпреварваха се да ни уверяват, че превозвачът трябва да е един, но на всички наши работници заплатите и социалните придобивки ще бъдат гарантирани. После обаче се оказа, че това не е точно така. И сега някой си позволява да ни зачерква с лека ръка. Ей така. От висотата на чиновническото си безхаберие. Няма как да допуснем това. Дали това ще стане факт, тепърва предстои да стане ясно. Има съдебен спор, решението ще се разглежда от Върховния административен съд. Категоричен съм и ще търся правата на дружеството и работещите в него и чрез Европейския съд. Категоричен съм и в това, че Европейският съюз ще научи как в България, и в частност във Варна,  се унищожава работещо търговско предприятие, в което работят и изкарват прехраната си над 1200 души  с 20-годишна история. Ако точно трябва да отговоря на въпроса Ви – до тук се стигна в резултат на поредица от груби нарушения както на законите на страната, така и на сключени валидни договори – както от представители на общината, така и от ръководството на едно еднолично общинско дружество. 

- Какво планирате?

- Подготвяме писмо с цялата история на дружеството, приетите решения от органите на общината, сключените договори, документи за реализираните инвестиции, изпълнените социални ангажименти в партньорство с общината и икономическите параметри, и ще го депозираме в структурите, следящи развитието на транспортния сектор в Брюксел. Дали ЕС ще приеме информацията ни само за сведение, или ще подложи на преоценка изискванията си за усвояване на европари, не знам. Знам само, че  за да е успешна една търговска структура, общинската собственост не е нито задължителна, нито пък е гаранция. Доказателство за това, ако щете, е и „Градски транспорт”.

- Преоценка на условията за финансиране в ЕС ли разчитате да провокирате?

- Конкретни очаквания нямам, но нямам съмнение, че този факт трябва да стане известен там, където се формират стратегиите и програмите за устойчив и интегриран градски транспорт. Друг пародокс е, че самонадеяни служители на община Варна, сигурни в крайния резултат предварително, освен, че не спазиха собствените си решения, не изпълниха и предписанията от консултантите на МРРБ. А в това време ние нито спираме да работим, нито да развиваме дружеството.  За нас мачът се играе до последната минута и нито работещите в дружеството, нито пътуващите по линиите, които обслужваме, ще станат жертви на трусовете, които ни организират. А в сектора затруднения има, и то големи, само дето не е ясно кой ще решава проблемите - Негово Величество Чиновникът ли? 

- Казахте – развиваме дружеството, какво имате предвид?

- Съвместно с нашите партньори от MAP SOFT Варна разработваме уникален продукт, който ще подарим на пътниците си за Коледа. Това е нова диспечерска програма за управление на транспорта. Този продукт ще ни даде възможност за една бърза и прецизна връзка с всички автобуси и тяхното ефективно управление и контрол. Същата ще е отворена към потребителя в няколко направления, по-точно потребителите със смартфон ще могат в реално време да се информират за часа на пристигащите автобуси на автобусните спирки. Влизайки с сайта на дружеството, всеки пътник, който иска да се придвижи до определено място,  ще може със запитване в системата да получи информация с кой автобус може да достигне до целта, на коя най-близка спирка да отиде, кой номер да ползва и след колко минути ще пристигне автобусът. Например клиент, намиращ се на жп гара и желаещ да стигне до Окръжна болница или друг адрес, ще получи указание за начина, по който да го стори. Така хората ще знаят къде и в коя минута трябва да са на спирката, за да не студуват, и да се качат. Това е сериозно улеснение за всички пътници. Родителите, посрещайки или изпращайки деца, ще могат да следят автобуса, в който те пътуват, и да излязат навреме, за да ги посрещнат или изпратят. Програмата ще позволява на пътниците да се запознават и с интересни факти от културния, търговски и арт живот по маршрута, по който пътуват. Такава програма вече се разработи в дъщерното ни дружество „Триумф Такси” и се радва на голям интерес. Системата може да те открие даже и да се загубиш в града и по желание може да ти изпрати такси да се прибереш. След довършване на диспечерската автобусна програма ще бъде възможно системата да изведе пътника и до най-близката автобусна спирка. Това е най-новата инвестиция, върху която работим, и тя отново е наша, не я правим с европейски пари. До март догодина планираме още една новост, която е в доста работен вариант в момента, но най-общо планира да има електронни карти. Те ще се зареждат за предплатени пътувания и ще гарантират на притежателя си по-евтин превоз. Ето така работим ние. И няма как да се случи Негово Величество Чиновникът, който по цял ден седи на един стол и се чуди пред коя телевизия да се покаже, да спре развитието ни.

- И „Градски транспорт” напоследък анонсира, че активира wi-fi в автобусите си?

Те първо да си спрат икарусите, пък тогава да активират интернет.


 
Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
отговор на "peshko" (преди 1 годинa)
0
1
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Оф стига сте се лигавили, искали климатици, искали туй,искали онуй, мойто момче ти не отиваш на хотел а в автобус, поне се радвай че не са раздрънкани.
кико (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо,май само ти и аз не сме слуги на арменеца.Всички дето са "уж" доволни и възхитени от тази фирма всъщност работят в нея-поне засега!!!А пък ето,че вече не с Транстриумф ,а с Коско ще се прибираме в Аксаково!!! То змията като умирала,почвала да хапе най-много.....И го доказват,че фирмичката им отива на кино.....
коичо щте те ебем (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Коичо разбирач ако не беше Транстриумф как щте се прибираш в аксаково селяк прост
коичо щте те ебем (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Коичо разбирач ако не беше Транстриумф как щте се прибираш в аксаково селяк прост
кико (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Защо ми се струва,че всички"положителни"коментари са все от работници на арменеца???!!!!Само да не забравят какво се случва с най-верните му работници......не отдавна се случи случка с един верен такъв!!! Ще Ви изгони всичките като мръсни котета без да му мигне окото-запомнете го това. Вече не го вълнува транспорта-има други увлечения в момента,и точно ,вие,дето пишете "уж"милите коментари знаете най-точно какво ви чака,ама да ви пита някой що пишете глупости-не може да отговорите!!!
иван николов (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Г-н Койчо, не стига че и името ти е селско както и разумът който така като гледам изписаните бълвочи от теб , стигнах до следният извод: АРЕ ВПРЯГАЙ МАГАРЕТО В КАРУЦАТА И ДДИИИИИИИИИИИ НА СЕЛО АМА БЪРЖЕ...............ОЛИГОФРЕН
bodliva_tel (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ei koicho dapa kakvi avtobusi imat aaaaaaaaaaa zashto pusnaha ukarusite a otvorko nedei da pishesh kato neznaiesh nqkoi raboti a dane govori za troleite im aaaaaaaaaaaaa otvorko dapa kakyv avto park imat a az imam poznati v dapa.
Djidji (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
С хора като теб не може да се говори, виж само на какво ниво си ти , тук не става въпрос нито за Транстриумф, нито за арменци или каквито други неща говорите, аа става въпрос за елементарно възпитание!Нямам думи....
Койчо (преди 2 години)
1
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хахаха! Колко елементарно! Като няма с какво да оборите аргументите ни, започвате да минавате на заплахи за физическа саморазправа. И това ми бил "бизнесмен" и това ми бил бизнес! Само не се канете много, че да не си тръгне някой със счупени очила! А кой се крие се вижда от вашите коментари. Що не си напишете имената, да видим с Шакарян ли говорим, с булка Шакаряница ли, или с някой друг от "бизнес" фамилията! Хаха! Всичко е на толкова селско ниво, че няма на къде!
DJIDJI (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо, Фарго и там всички които си позволявате и да обиждате по такъв грозен начин, защо не кажете всички на Шакариян, защо не му кажете всичките тези неща в очите му, аами си позволявате да го правите тук, защото сте шушумиги и се криете зад тези селски именца. Грозна работа сте!
Койчо (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ахаха! Виждам че някой в арменския щаб се е засегнал. Истината боли. Услугата ви е скапана също както автобусите. Ето за всички, които се интересуват от ИСТИНАТА: http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=1798.0 Автобусите ви с климатик, който разбира се никога не работи са произведени 1990г. Демек са 22 годишни. Ако бяха хора, вече щеше да им е позволено да пият алкохол дори и в САЩ! Вижда се, че освен 20-те нови Ирисбуса всичко друго ви е от 80-те и началото на 90-те. Още 20 години ли трябва да чакаме, за да купите нови автобуси? Пазара ще ви изтика съвсем скоро. ГТ Варна за последните 20 години има закупени 44 нови автобуса, вие с вашата добросъвестна политика имате 20! Смешници! Догодина по това време ГТ Варна ще има още 70 нови автобуса и 32 нови тролея! А искате ли да ви кажа колко нови автобуса ще имате вие до тогава?! НУЛА!
иван николов (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо Транстриумф холдинг ад и триумф такси оод не са най добрите , просто сме по добрите.Само че ти няма от къде да ги знаеш тези работи,то на село ..............................................................................АЙДЕ НАЛИ ТИ КАЗАХ ВПРЯГАЙ МУЛЕТО И ДИИИИИИИИИИИИ
иван николов (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОЙЧО първо се научи да пишеш на български и тогава бълвай простотии,като толкова не ти харесваш автобусите на Транстриумф що се возиш в тях бе келеш малоумен,що не се возиш само в автобусите на градски транспорт дето като влезеш вътре и те лъхва на пръдня ама тя май е от теб а льольо.аде ходи на село впрягай каруцата и дииииии.
иван николов (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
КОЙЧО първо се научи да пишеш на български и тогава бълвай простотии,като толкова не ти харесваш автобусите на Транстриумф що се возиш в тях бе келеш малоумен,що не се возиш само в автобусите на градски транспорт дето като влезеш вътре и те лъхва на пръдня ама тя май е от теб а льольо.аде ходи на село впрягай каруцата и дииииии.
Тони (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчооо, я се гръмни. Новите автобуси в Бургас, които вече едва ги кърпят НЯМАТ климатици. Такива са и тези, които "Градски Транспорт" купиха преди 3 години. Относно израелските Мерцедеси - климатиците работеха, но не на всички.
farko (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
di:6to ne iska6 a priznae6 4e burgas ni izprevarva vav vsiako ne6to.i drugo za6to ne pita6 gadnia mangal kakvo stana s travel?ili s kosko?a?vie ne ste vinovni,prosto ste slepci,tova e.........
farko (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
di:6to ne iska6 a priznae6 4e burgas ni izprevarva vav vsiako ne6to.i drugo za6to ne pita6 gadnia mangal kakvo stana s travel?ili s kosko?a?vie ne ste vinovni,prosto ste slepci,tova e.........
Коичо (преди 2 години)
1
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
А никъде не се споменава, че Варна е уникална с това, че хора, на чиято лична карта пише, че живеят в гр. Варна трябва да пътуват до центъра за 2 или 3лв. Говоря за уникалния рекет, който са принудени всички живущи и работещи посока Златни пясъци на Транстриумф и ГТ Варна, да плащат пъти по-скъпо за една и съща услуга. Например от ВИНС-а до Златни е горе-долу колкото от ВИНС-а до Владиславово. Но в първия случай им се взимат 3лв. а във втория 1лв. При това пътя до Златни е само с два светофара, автобусите карат в оптимален режим и разхода е с 20-30% по-нисък отколкото до Владиславово. Кирията им е пълна. Транстриумф са окупирали линия 409, най-печелившата в града. От всеки курс се печелят по няколкостотин лева. Но за това никой не се оплаква, нали?! Да не говорим, че автобусите нямат дори и климатик.
du6aтa90 (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
E хайде стига с тия платени писачи или близачи .Ако погледнем реално в нещата всичко опира до пари и то много пари.Защо Господина Управител не спомене по колко часа работят водачите на автобуси и какво възнаграждение вземат .Защо там не се намесят компетентни органи - защото парите играят навсякъде Да не си мисли Господина но е обществена тайна,че игрите се играят заедно с общинарите.Къде се е видяло частна фирма да държи най печелившите линии -ами във Варна къде и защо ли ?
Койчо (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То много ясно се вижда кой коментира от името на Транстриумф и кои сме гражданите на Варна! Къв може да ми е интереса да плюя срещу тоя арменец и фирмичката му?! Да не би да съм някой платен провокатор на Градски транспорт! Ахахаха! Истината е, че с тея платени интервюта, които спорадично се пляскат в Петел.бг се мъчат да защитят поредната далавера, ама няма как. Скапаните ви автобуси са пред очите на всички варненци. А лятно време си е ебало майката да се качи някой на ваште аквариуми! Пожелавам на тоя арменец Антраник всеки летен ден да ходи и да се връща на работа, той и цялото му семейство с автобусите си. Като свали 10 кила за една седмица пак да дойде да плаща за интервюта! Хахаха!
Койчо (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
То много ясно се вижда кой коментира от името на Транстриумф и кои сме гражданите на Варна! Къв може да ми е интереса да плюя срещу тоя арменец и фирмичката му?! Да не би да съм някой платен провокатор на Градски транспорт! Ахахаха! Истината е, че с тея платени интервюта, които спорадично се пляскат в Петел.бг се мъчат да защитят поредната далавера, ама няма как. Скапаните ви автобуси са пред очите на всички варненци. А лятно време си е ебало майката да се качи някой на ваште аквариуми! Пожелавам на тоя арменец Антраник всеки летен ден да ходи и да се връща на работа, той и цялото му семейство с автобусите си. Като свали 10 кила за една седмица пак да дойде да плаща за интервюта! Хахаха!
djidji (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Не мога да повярвам какви злобни хора има!!!! Тази завист ..... Нямам думи! Всичко което коментирате , само по себе си показва какви хора стоят зад писанията си!
Di (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Пешко не ме пращай на борсата аз работа си имам.А като изляза да пътувам понеже ползвам №7 винаги е навреме. А за градски транспорт няма вобще да говоря. Даже и телефон за информация нямат.
Peshko (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Хаха, подлоги на Шакирян - пишете, пишете! Дано ви видят и ви оценят! DI, подавай си документите на борсата направо. Ето търсят се шивачки... Крадец, който се бие в гърдите, че е осигурил работни места може да легне пред гумите на дъртите си автобуси и да изчака потеглянето. Шаки, прочети си мненията на случайните граждани, които ти се возят в автобусите! Така ще ти стане ясно какво мислят хората. А ако искаш да знаеш какво мисля аз, ето: Градският транспорт е държавна функция, която не търпи частничество. Тази дейност е винаги на загуба и загубата се покрива с държавни средства. Не ми се оплаквай, тук милиони няма да направиш. Това, че не те допускат до европейските проекти не ти дава право да ревеш с поръчкови интервюта. Фирмаджия долен!
Койчо (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
DI, иди ти да живееш в Бургас! Що си мислиш, че трябва да се примиряваме с мизерията и недъзите, а? Транстриумф осигурява скапани автобуси а големите печалби ги прибира тоя на снимката. Не може във Варна, цената на билета да е като в София, а превозното разстояние да е по-малко! Не може в София автобусите им да са нови, а тука да имаме морги. И стига си размахвала тея Икаруси. Я кажи колко автобуса в Транстриумф са по-стари от Икарусите на ГТ? Май са няколко десетки, а! Вашите са също толкова скапани колкото и на ГТ. Май единственото с което може да се похвалите са броя работещо в дружеството! Ма то казах вече. Ако не сте вие, ще дойде друг. Що не направите експеримент. Отказвате се от линиите и чакаме да видим дали ще се появят други фирми кандидати?! Само дето онези като нищо докарали и нови автобуси! Миналата година тоя хитрец на снимката се опита да пробута старите си автобуси за 20млн. на общината, ама добре че номера не мина. Целия му подвижен състав не струва и 5млн.
Тодорова (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ще кажа само, че от 16 години живея до спирка "Хаджи Димитър" - No 10, по автобуса можбеш да си свериш часовника. За сведение обикновенно вървя пеш или ползвам автомобил, работата ми го изисква. Очевадните неща не могат да се отричат. УСПЕХ И ДАНО СЕ ЗАПАЗИ И РАБОТИ УСПЕШНО И ЗА НАПРЕД/1200 РАБОТНИ МЕСТА/!!!!
di (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо защо не отидеш да живееш във Бургас? Ако го няма Транстриумф в ВАРНА, ще се возиш само на икаруси или ще ходиш пеша за здраве. А пък що не вземеш да купиш ти тези кошници и да осигуриш работа на тези 1200 човека. Тогава и за теб ще пишем, че си успял човек.
Койчо (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Разписанията на спирките са за общината, но ползата от тях е за гражданите и за фирмата. Гражданите ако знаят, че след 5 мин. идва автобус ще изчакат дори и да е посред зима. Пък като няма разписание всеки взема такси, щото не му се чака неизвестно колко време да дойде автобуса. А няколкото коментара дето са ги писали служители/собственици на Транстриумф само доказват тезата ми. Но колко трябва да си зле, чудя се аз, за да мислиш, че си много значим и си постигнал нещо в този град, като за 20 години си купил 20 нови автобуса, а всичко останало е кошници събирани от Западна Европа и Израел?! Ако не сте вие да осигурявате 1200 човека ще са други. Дали превозвача ще се казва Транстриумф или Триумфтранс все тая. Просто вие сте се уредили с линиите и возите. А как се вземат линии във Варна е друг въпрос. Прави се конкурс с изискване участника да има поне 50% от линиите в града. Ми кой отговарял на условието?! Транстриумф. И хоп, линията се взима. Тарикати. В Бургас общинския превозвач Бургасбус вози толкова пътници на година колкото вие и Градски транспорт Варна взети заедно и е на ПЕЧАЛБА. Новите им автобуси са с КЛИМАТИК, който РАБОТИ. Вашите 20 и кусур годишни израелски морги лятото да сте ги виждали с хладина?!
ДаниелаГурева (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Здравейте,уважаеми "писачи" на небивалици....едва ли има друга фирма в нашата "мила Родина",която да е вложила толкова търпение,устрем и сили за да е на пазара толкова време.Мисля,че не е нужно да се коментират нито таблата с разписания,нито дали автобусите са от 21-ви или от средата на 20-ти век,защото всичко зависи от нашето съзнание...../и само за уточнение-разписанието по спирките не е задължение на фирмата превозвач,а на Общината/.Искаме удобен и комфортен транспорт-то не става само с искане,и то от изпълнителя.Всеки един от нас трябва да вложи нужното за да се развиваме-Общината да си спазва клаузите по договорите,пътниците-да пазим,превозвача-да спазва договорките,което е факт,и то неоспорим.....ето тогава можем да спрем да плюем и се надприказваме,и да сме доволни.Много са факторите касаещи тази област,но не може само една от страните да спазва всички условия,а другите да нехаят. Трудно е времето,но когато никой не се потрудва и гледа само да руши-това се получава на финала. Пожелавам на тази просперираща фирма възход и още по-добри условия,които да спомогнат този труд да не остане "на вятъра".....разбира се и крепко здраве и много късмет на всички участници в тази работеща схема,доказала се в годините.....всичко останало са само приказки....а на завиждащите и плюещите пожелавам да се повозят в някой друг град,в някой и друг "модерен" автобус /с работещ климатик/ и тогава да седнат и пишат от какво не са доволни!!!!
Meri (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо, аз мисля, че този арменец е щастлив,защото е успял и уважаван човек, който е тръгнал от един автобус и е построил цял автопарк, давайки хляб и сигурност на много семейства. Той е човек на който много му пука, както за работниците си, така и за гражданите на гр.Варна. Факта, че в тази ситуация автобусите на "Транстриумф"АД продължават да обслужват гражданите на Варна потвърждава това. Лошото е, че в държава като нашата,ако някой успее и осигури прехрана на много хора,веднага му се подлага крак.Прекалено голяма е завистта и безхаберността, безотговорността и алчността на някои управници. Ние не заслужаваме да има хора като г-н Шакарян и целия управленчески състав на Фирмата, които отговорно следят за движението на автобусите в града и спазването на разписанията, защото такива като тебе все хленчат, недоволстват без да са запознати със същността на работата.
ВАРНЕНКА (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо, разписание по спирките няма заради такива като теб, които си бършат носа с тях, защото не им се дава пари за носни кърпи. А по стъклата на автобусите има място за реклама и на твоята фирма, но едва ли има такава. Ти явно си от тези, на които не им пречи да излеят кофа мръсотия върху хора, които са постигнали нещо, с което дават работа и редовно заплати на няколко стотин служители.
ВАРНЕНКА (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Койчо, разписание по спирките няма заради такива като теб, които си бършат носа с тях, защото не им се дава пари за носни кърпи. А по стъклата на автобусите има място за реклама и на твоята фирма, но едва ли има такава. Ти явно си от тези, на които не им пречи да излеят кофа мръсотия върху хора, които са постигнали нещо, с което дават работа и редовно заплати на няколко стотин служители.
Койчо (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Нещастен арменец! Кво лъжеш Ве! В автобусите ти с климатик, които са 25 годишни таралясници от Израел климатик и да има НЕ СЕ ПУСКА! А 20-те нови автобуса дето ги взе НЯМАТ КЛИМАТИК! Автопарка ти не е в 21-ви а в средата на 20-ти век. Що не си кажеш колко е средната възраст на автобусите и дали има някои, които изпълняват ЕВРО 1, без оранжевите Ирисбуси?! Колко ти дреме за услугата си личи и от това, че си рекламираш таксиметровата фирма по стъклата на автобусите. И по това, че нямаш едно елементарно разписание по спирките. Това може да го направи само някой, дето печели не от оборот ами от общински субсидии, които идват от парите на Варненци!
варненец (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Само дето тази информация за график,разписание и маршрут на автобусите трябва(и в цяла Европа е)по-широко достъпна,за целта си има информационни табла (част от тях електронни,защото дават информацията в реално време)и са разположени по спирки и оживени места в близост до спирките.Не може да искаш от възрастните хора да разбират кога ще дойде автобуса,сърфирайки през мобилния си телефон :)))
Gradski transport- porednata ob6tinska mafiq. (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
НЕ съм запознат много с тези цифри, но е факт че градски транспорт се движат изключително нередовно и рядко, возят хората с автобуси на по 30 години, където трябва да влизаш с противогаз за да не се задушиш и от изгорели масла и газове.
peshko (преди 2 години)
1
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей, Шакирян, арменче хитро! Пусни климатици в модерните си автобуси. Недей да ми рекламираш проценти и бройки!
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум
реклама

Форум
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!