Форум
 

КЕБАПЧЕТА, КЮФТЕТА И БИРА – ГРАНД КЕТЪРИНГ НА ИЗБОРИТЕ В ЖИТНИЦА, НО ГЕРБ ПАК ЗАГУБИ (СНИМКИ И ВИДЕО)

25.07.2012 / 08:49 часа1

Харесайте ни във FB


 

Георги Александров

Управляващите от партия ГЕРБ  показаха нагледно как се купуват избиратели с кебапчета, кюфтета и бира и как след това се губи кметски вот. Кандидатът на ГЕРБ в провадийското село Житница не успя  да спечели частичните местни избори . 


По думите на Кирил Георгиев, който е председателя на ЕНП-Варна и член на Изпълнителния съвет на партията, началото било поставено още в петък, 20 юли. Тогава в Житница ГЕРБ си спретнали предизборно празненство. „За мен беше изключително учудващо, че „Гранд Хотел Варна“ бяха организирали кетъринга. Сигурно е случайно, че областният председател на ГЕРБ Иван Портних е управител на този хотел“, коментира Георгиев. Той свидетелства, че за вота в Житница управляващата партия е мобилизирала внушителна маса от политическия си „елит“ в региона. Освен Иван Портних на закриването на кампанията в петък са присъствали кметовете на Девня и на Аврен, роденият в Житница депутат д-р Светослав Неделчев и др.  

„Изборният ден премина изключително тежко и напрегнато, като се има предвид, че аз не правя избори за първи път. За първи път обаче видях такъв натиск, и то в едно село, където право на глас имат 750 души.  Конкурентите ни от ГЕРБ наляха огромна сума пари в купуването на гласове, но въпреки това не успяха да преборят нашия кандидат Теменужка Ненчева, която спечели изборите още на първия тур“, похвали се Кирил Георгиев.

По думите му организацията на купуването на гласове в изборния ден е била поверена в ръцете на местен полицай и на неговия баща, както и на мутри, които привиквали избирателите в „Нисан Примера“ с варненска регистрация. „Не може точно пред секцията, в присъствието на полицията и на кандидат-кметове и областни координатори, да застане един нисан, а вътре да бъдат привиквани хора, сред които наши наблюдатели, застъпници и симпатизанти, и да бъде упражняван натиск върху тях.

ГЕРБ ни върна в началото на прехода, а уж е дясна партия, която претендира, че се бори за демокрация и има амбициите да си продължи мандата...“, възмущава се председателят на ЕНП-Варна.  Той разкри, че емисарите на ГЕРБ са плащали между 20 и 40 лева на глас, но в  крайна сметка хората са показали категорично, че ГЕРБ за тях вече е минало и няма сила, която може да промени мнението им.  

За купуването на гласове и за оказването на натиск върху избиратели ЕНП са сезирали Общинската избирателна комисия в Провадия, както и местната полиция. 

"ПЕТЕЛ“ потърси за коментар по темата областният шеф на ГЕРБ Иван Портних. В късния следобед вчера той не отговори на мобилния си телефон.
Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум

Форум
krasko(23:28:48 / 25.11.2014)
0
0
да се върнем назад в недалечното минало ,когато турци и цигани бяха отделени в трудови войски и целта беше---да не се стига до военно обучение на това етническо малцинство........концепцията даде резултат по време на събитията 84-85та ,когато липсата на боен опит възпрепятства турците и помогна на нашите бойни части да прикл\чат мелето безкръвно......има и други фактори ,но нямам време за анализ.....7 гд по-късно обаче ,запада успя в косово ,не само защото вкараха още 2000 наемника отвън но и защото албанците бяха минали 1г казарма.....
krasko(23:09:12 / 25.11.2014)
0
0
в " делфин"се плаща на 10ти и ако си вземе човек чека и напусне ,губи заплатата си за 10 дни ,защото 1ви е началния ден за плащане по ведомости...ако човек реши да напусне с предизвестие ,намаляват цялата му заплата с коефициент на трудово участие и пак ощетяват напускащия......отговарям и на бош : трябваха ми няколко месеца стаж в корабостроителница ,за да имам възможност ,да подпиша договор за работа в европа , а твоя познат не се е оплаквал ,защото е свикнал на мизерията в българия и клатуркането не му прави впечатление.....
Az(23:05:35 / 25.11.2014)
2
0
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!