Как да направите най-питателните скариди по светкавичната рецепта на майсторите от Фратели! Тайната съставка е...
Tигрови скариди
Всеки, който веднъж е опитал невероятно вкусните Тигрови скариди на Fratelli, иска рецептата или се връща за още.
Сега вече можете да си ги приготвите и сами у дома.
Вариантите са два: в по-голямо количество – за основно ястие, или в по-умерена доза – за предястие.
Необходими продукти за 4 души:
1 кг охладени тигрови скариди
150 мл екстра върджин зехтин
150 мл сухо бяло вино
сол
черен пипер на вкус
2 скилидки чесън
1 лимон
магданоз
Начин на приготвяне:
1. Обелете скаридите като се стремите да запазите опашката необелена.
2. Подсушете ги след обелването с кухненска хартия.
3. Овкусете със сол и черен пипер (по желание може да ползвате и универсална подправка).
4. Загрейте мазнината в голям тиган или друг съд, който може след това да сервирате директно на масата.
5. В загрятата мазнина прибавете нарязаните скилидки чесън и скаридите.
6. Гответе като разбърквате скаридите внимателно за 2 минути, след което прибавете виното.
7. Гответе още 1-2 минути, докато се изпари виното.
8. Отстранете ястието от огъня и настържете на ситно ренде кората на един лимон.
9. Поръсете със свеж магданоз.
Добър апетит!
* реклама