Какво причиняват пуканките в микровълнова

29.09.2014 / 18:04 4

Заради наистина тежката ситуация с раковите заболявания, които стават все по-често срещани, решихме да ви запознаем с храните, които водят до тях, пише kulinar.bg.

Предстои да ви покажем кои са най-неблагоприятните за организма ни продукти, за да може да ги избягвате колкото се може повече. Надяваме се да бъдем полезни и да ви дадем насоки относно правилното и грешното хранене.

Когато ни се похапва нещо наистина вкусно за пред телевизора, какво си взимаме?Броколи, аспержи или пък брюкселско зеле? Не, разбира се. Взимаме си пуканки!

Само за 3 минути получаваме купа, пълна с ароматна, хрупкава и маслена заигравка за устата. И само за 2 минути купата остава съвсем празна. Е, на дъното се подвизават неизпукани царевички, но това не е проблем.

Да, те са вкусни. Да, те стават изключително бързо. И да – те са наистина вредни и доказано водят до много болести. Така стоят нещата при пуканките за микровълнова фурна, колкото и да не ни се иска.

Оказва се, че те са облицовани с химикал, наречен перфлуороктанова киселина (PFOA). Според скорошно проучване в Университета на Калифорния, PFOA дори се свързва с безплодието при жените.

Многобройни проучвания с лабораторни животни и хора пък показват, че излагането на PFOA значително увеличава риска от заболявания на бъбреците, пикочния мехур, черния дроб, панкреаса и дори може да доведе до рак на тестисите при мъжете.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама