Картофен огретен с четири сирена
Необходими продукти:
- 900 грама картофи
- 1/3 чаша настъргано сирене Моцарела
- 1/3 чаша топено сирене Раклет
- 1/3 чаша топено сирене Конте
- 1/4 чаша настърган Пармезан
- 2 чаши пълномаслена сметана
- 1,5 с. л. масло
- 1/2 скилидка чесън
- едра сол
- прясно смлян черен пипер
- 1/4 прясно настъргано индийско орехче
- 4 пресни дафинови листа
Сложете скарата на фурната на най-високото ниво и загрейте до 220 градуса.
Смесете в купа сирената, без пармезана. Натрийте дъното на тавата, в която ще печете с чесъна и подмажете с масло.
Картофите обелете и нарежете на кръгчета с дебелина 0,5 см. Разпределете равен слой от половината им количество, посолете с 3/4 ч. л. сол, сложете половината от нарязаното на парчета масло, 1/2 от сместа от настъргани сирена, подправете с черен пипер. Отгоре разпределете останалите картофи, поръсете с индийско орехче, 3/4 ч. л. сол и пипер на вкус. След това залейте със сметаната, прибавете дафиновите листа и останалото масло. Поръсете с настърганите сирена и пармезана.
Поставете във фурната да се пече до готовност на картофите и докато сирената не придобият златист цвят. (около 25 минути).
Не поднасяйте веднага, оставете за около 5 минути и махнете дафиновите листа. Готови сте да сервирате.
Приятен апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!