Крем Сабайон
22.07.2016 / 11:28 1
Необходими продукти:
- 5 яйца
- 150 грама захар
- 200 милилитра десертно вино
- 5 супени лъжици вода
- Отделете жълтъците и белтъците. Жълтъците разбийте със захарта, сложете ги на водна баня и продължете да разбивате.
- Постепенно налейте виното (да бъде на стайна температура) и водата. Не допускайте сместа да заври, тя трябва да увеличи обема си, да стане въздушна, но гъста.
- Разпределете готовия крем в подходящи чаши или купички и поднесете топъл или студен.
- По желание бихте могли да добавите бисквити, бишкоти и/или сезонни плодове на вкус.
Добър апетит!
Източник: framar.bg
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!