Обичате средиземноморска кухня? Ето бърза и вкусна рецепта: Картофен флан с шунка и моцарела

28.09.2015 / 11:18 1

Необходими продукти за 8 порции:

картофи - 1 кг
моцарела - 100 г
пармезан - 100 г настърган
пушено сирене - 100 г
шунка - 100 г
яйца - 1 бр.
галета - 1 с.л.
масло - 3 с.л.
сол - 1 щипка

Начин на приготвяне:

Шунката и пушеното сирене се нарязват на кубчета. Моцарелата се реже на ситно и се отцежда. Картофите се обелват, сваряват се и се пасират. В пюрето се добавя яйцето, солта и половината пармезан. 

Разбърква се и се добавя шунката, пушеното сирене и моцарелата. Сместа отново се разбърква. С част от маслото се намазва тавичка и се поръсва с галетата. 

Отгоре се разпределя картофената смес и се заглажда. Поръсва се с останалия пармезан и отгоре се слагат няколко парченца масло. 

Пече се 15 минути на 180 градуса, след това фурната се увеличава на 200 градуса и фланът се пече още 15 минути. Вади се, оставя се да се охлади за 15 минути и се сервира.

Приготвянето на рецептата отнема 15 мин., готвенето - 30 мин.

Добър апетит!

Източник: recepti.gotvach.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама