Обичате средиземноморска кухня? Ето бърза и вкусна рецепта: Картофен флан с шунка и моцарела
Необходими продукти за 8 порции:
картофи - 1 кг
моцарела - 100 г
пармезан - 100 г настърган
пушено сирене - 100 г
шунка - 100 г
яйца - 1 бр.
галета - 1 с.л.
масло - 3 с.л.
сол - 1 щипка
Начин на приготвяне:
Шунката и пушеното сирене се нарязват на кубчета. Моцарелата се реже на ситно и се отцежда. Картофите се обелват, сваряват се и се пасират. В пюрето се добавя яйцето, солта и половината пармезан.
Разбърква се и се добавя шунката, пушеното сирене и моцарелата. Сместа отново се разбърква. С част от маслото се намазва тавичка и се поръсва с галетата.
Отгоре се разпределя картофената смес и се заглажда. Поръсва се с останалия пармезан и отгоре се слагат няколко парченца масло.
Пече се 15 минути на 180 градуса, след това фурната се увеличава на 200 градуса и фланът се пече още 15 минути. Вади се, оставя се да се охлади за 15 минути и се сервира.
Приготвянето на рецептата отнема 15 мин., готвенето - 30 мин.
Добър апетит!
Източник: recepti.gotvach.bg