Откриха защо месото разболява от рак

27.01.2015 / 13:26 8

Най-после стана ясно защо яденето на червени меса разболява от рак само човека, но не и други месоядни.

Те предизвикват токсична имунна реакция, тъй като са разпознати и атакувани като външен нашественик и това предизвиква възпаление, пише "24 часа".

Отдавна се знае, че свинското, телешкото и агнешкото повишават риска да
се развият тумори, ако се ядат в големи количества. Учените винаги са се чудели защо другите бозайници ядат по много от тези меса, без да се разболяват, за разлика от
човека.

Медици от Калифорнийския университет са разкрили загадката, съобщи в. “Дейли телеграф”. В тези меса се съдържат захарни молекули Neu5Gc, каквито не се синтезират в човешкото тяло. Тъкмо заради тях имунната система на човека атакува червените меса и произвежда антитела. Това поражда хронично възпаление
и води до рак.

При другите месоядни имунната система не се активира, тъй като Neu5Gc са есте-
ствено налични в техните тела.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
2
силветърс (преди 9 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
много са противоречиви мненията дали трябва или не трябва да се яде
0
1
zakluch (преди 9 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
Месо да не ядем, плодове, че ги бъхат с ГМО, да не ядем, ми че то ко остава да ядем? Да си ядем ... ли?
Повече за мен тук Ключодържатели
2
1
Elgea (преди 9 години)
Рейтинг: 608 | Одобрение: 198
Дядо ми е на 93 год. и през целият си живот не е спрял да яде месо. Не се е оплакал от болежки.
7
2
Уйо (преди 9 години)
Рейтинг: 43324 | Одобрение: 7899
Петел, преди да скалъпите (препишете) тази статия, направихте ли необходимите справки?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама