Пълнени пиперки с кайма и ориз

02.05.2016 / 11:28 1

Необходими продукти:

чушки - 1.5кг (15 бр.) долма (или червени)

кайма - 400 г смес

ориз - 2 ч.ч.

червен пипер - 1 с.л.

домати - 150 г мляни

черен пипер

джоджен

стафиди - 50 г

сол

зехтин (олио) - 50 мл

чубрица

лук - 1 глава кромид

бульон - 5 ч.ч. зеленчуков

Начин на приготвяне:

Измийте ориза под течаща студена вода и го сложете в купа.
Почистете лука и нарежете на дребно, добавете го заедно с каймата, олиото, подправките и доматите.

Накиснете стафидите в малко топла вода, за да омекнат, прецедете и ги сложете и тях в купата.

Разбъркайте всичко с ръка, така че всички продукти да се смесят.

Почистете пиперките и избушете дръжките и семенната част. В случая имах долма и ползвах тях, но предпочитам червени пиперки.
Вземете всяка чушка и я боцнете с вилица на няколко места, след което ги напълнете със сместа.

Подредете ги в тава и сипете бульона. Ако ви остане от сместа, я разпределете между чушките.

Сложете във фурна на 180 градуса за 40-45 минути в зависимост от фурната.

Междувременно по време на печене, когато се запекат отгоре, извадете внимателно тавата и обърнете пиперките и от другата страна.

По желание поднесете с разбито кисело мляко с чесън и сол.

Приятен апетит!

Източник: gotvach.bg



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама