Подсолете тези 7 плода и вижте какво ще се получи
Да ядете солени... плодове? Да, звучи странно, но щипка сол може да промени вкусовете им, с които сме свикнали, и да ни открие нови неподозирани такива. Вижте 7 плода, които ще станат по-вкусни, ако ги подсолите, и не се страхувайте да направите своите гастрономически експерименти, съветва Фрамар.
Ананас. Може да ви се струва нелогично, но солта придава на ананаса още по-голяма сладост.
Грейпфрут. В случая белите кристалчета премахват горчивината на цитруса и вкусът му се променя напълно.
Праскова. Обикновената или пушената сол ще разкрият един нов и непознат вкус на плода.
Зелени ябълки - опитайте ги с едра сол.
Диня. Подсолена тя има по-наситен вкус.
Пъпеш. Ароматният сочен плод става неузнаваем на вкус, ако го подсолим.
Ягода. Изисканост под нова форма.