Прочутата рецепта с лучени кръгчета на Десислава

19.12.2014 / 22:19 1


Ама да направиш от лучените кръгчета! Това заръчват приятелите на Десислава ,
когато ги покани на гости. “Те са лесни и много вкусни.
Една глава лук се нарязва на кръгове. На пара се задушават, за да омекнат. След това се нареждат в намазнена тавичка, отгоре се нарязва козе сирене и се запича до златисто”, разказва певицата. От няколко месеца тя съчетава участията си из цяла
България с журирането в “Гласът на България” и въпреки това намира време да готви 2-3 пъти в седмицата, пише "За жеата".
Понякога двамата със сина и Майки, който догодина ще е в седми клас, сами измислят рецепти с наличните продукти от хладилника. Той обича най-много ястията, в които има картофи. А Деси внимава с калоричните храни и набляга на салатите, пилето и рибата.

Преди години, когато и предстояло да снима видеоклип или да позира за фотосесия,

гладувала. Две, дори три седмици карала на фрешове, но сега е осъзнала колко
вреден е този суров режим. Днес чаровната певица се старае да се храни често и по
малко. Установила е, че малките порции по 4-5 пъти на ден ускоряват метаболизма. С
такова хранене, с пиене на много вода и със спорт от 3 до 5 пъти в седмицата тя успява
винаги да е в безупречна форма.

За закуска Десислава предпочита нещо по-леко. “Обикновено яйца със сиренце, ако
съм на диета, ям само белтъците, или кисело мляко с овесени ядки. На обяд и на
вечеря най-често ям салата, печени зеленчуци с риба или пиле, понякога и ориз”,
разказва тя. От зеленчуците певицата не яде само аспержи, и то не защото не ги
обича, а защото е алергична.

Вкъщи за менюто се грижи предимно тя. Половинката и Светлозар не готви. А и

двамата все още не живеят заедно. Двойка са от 3 г. Запознават се покрай неин клип, в
който и той участва. ММА боецът живее в Русе, а Деси е в София с Майки. “Смятам, че
отчасти е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, но не изцяло. Определено
е плюс за една жена да може да готви”, казва певицата.

Първия си опит тя направила още на 7 г. Родителите и били на гости и Деси решила да

ги изненада, като направи крем карамел. Но без карамела. А и не знаела, че млякото
трябва да е прясно, в хладилника имало само кисело. Сложила му яйца и захар и го
изпекла. “Направих всичко, както беше по рецепта. Като го извадих от фурната,
изглеждаше много апетитно, имаше и коричка, но... На вкус беше доста странно.
Честно казано, не ставаше за ядене”, смее се тя. Оттогава обаче други гафове в
кухнята не е имала.
Дори рецептите на Антъни Бордейн и се получават. Кулинарни книги не събира, но

наскоро приятели от Словения и подарили книга с традиционни техни специалитети.

Освен солени гозби, Деси умее да меси и печива. Преди месец, когато била в родния
си Пловдив, и се наложило да прати документ на своя приятелка в София. Намерила

кутия за обувки, в която решила да го сложи, но като я отворила, и се сторила доста

празна. Затова я напълнила с домашни питки със семена и сирене и кекс с
пълнозърнесто брашно и кафява захар. “Увих ги в салфетки и изпратих кутията. Тя ми
звънна на петата минута, след като я отвори. Беше много изненадана и много и

бяха харесали и кексът, и питките. Смееше ми се по телефона, как може в 22,00 часа да
“нагъва” тесто. Казах и: “Тези неща са здравословни, тях може”, смее се Десислава.

Тя има голям опит и със сушито. Буквално голям, защото веднъж с озвучителя, с
когото работи, завили огромно количество рулца. “Ние завиваме суши, нашите
приятели ядат – не можехме да им смогнем. На нас ни се отяде от готвене и завиване
часове наред, а те изядоха някакво огромно количество”, смее се Деси.
Обикновено по празници готви тя. Тази Коледа обаче ще прекара у̀родителите на
Светлозар. На Нова година няма да е със семейството, защото ще пее на открито в
София на площад “Алексадър Батенберг”.

РЕЦЕПТАТА НА ДЕСИСЛАВА ЗА ЛУЧЕНИ КРЪГЧЕТА
Свински пържоли, гарнирани с ориз и маслини
ПРОДУКТИ
Свински вратни пържоли, 1-2 стръка праз, сол и черен пипер на вкус, ориз, маслини,
гъби
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Начукваме вратните пържоли. Нарязваме на ситно праз. Нареждаме пържолите в
някакъв съд, поръсваме ги с праз, сол и пипер и така ги оставяме в хладилника
няколко часа. Като престоят, ги печем на скара. Стават мнооого вкусни.
Задушаваме в малко мазнина лук и морков, нарязани на ситно. Добавяме гъбите и
маслините. В тавичка сме изсипали ориза с водата (1 към 3 обикновено, зависи от
ориза).
Прибавяме зеленчуците, сол, черен пипер и магданоз и запичаме.
* Става чудесна гарнитура. Ако нямате ориз, още по-добре ще е една туршийка да
отворите.
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
2
2
силветърс (преди 9 години)
Рейтинг: 2678 | Одобрение: -252
готвила съм го,изключително е вкусно

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама