Рецепта на деня: Доматена тарта с билки

25.07.2014 / 12:30 1

Продукти:
1 опаковка бутертесто 

1/2 ч. ч. настърган кашкавал
4 с. л. зехтин
12 филета аншоа в олио 
1 кг и 300 г чери домати
сол и млян черен пипер на вкус
1/4 ч. ч. наситнен магданоз
2 с. л. наситнени зелени пера от пресен лук/див лук
2 с. л. наситнен пресен риган
мляно индийско орехче на вкус

Приготвяне:
1. Загрейте фурната до 180 градуса. Разрежете тестото на две и всяка половина поставете в тавичка с размери 35х45 см. Повдигнете част от тестото по стените, за да се получи ръбче. Отрежете стърчащите над тавичката краища. Надупчете дъното с вилица.
2. Застелете с хартия за печене и посипете бобени зърна. Печете, докато ръбчетата станат златисти или около 25 минути. 
3. Махнете хартията, поръсете с кашкавала и печете, докато се разтопи – 15-20 минути. Оставете да се охлади.
4. В голяма купа смесете зехтина и филенцата аншоа, отцедени и натрошени. Прибавете доматите, сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте, за да се омокрят доматите. Прехвърлете в тенджера и задушавайте 12-15 минути, като разбърквате периодично.
5. Прехвърлете с решетеста лъжица върху тартата. Увеличете температурата на фурната до 220 градуса. 
6. В купа смесете магданоза, лука, ригана и индийското орехче. Поръсете сместа върху доматите. Сложете във фурната и печете 15 минути. Сервирайте тартата топла, съветват от gotvetesmen.com.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама