Рецепта на деня: Хапки с пушена риба
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
7 филийки бял хляб - тип тост
200 г пушена риба - пъстърва, херинга, скумрия или друга
1 бр. кисела краставичка
шепа зелени маслини без костилки
2 скилидки пресован чесън
черен пипер
3 с.л. майонеза
1 връзка копър
3 бр. твърдо сварени яйца
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
С кръгла форма за сладки или чашка изрежете по две кръгчета от всяка филийка хляб. Нарежете ситно копъра. Намажете страничния ръб на хлебните кръгчета с малко майонеза и ги прокарайте през нарязания на ситно копър за да залепне по него. Накъсайте на дребно рибата и я овкусете с пипер, чесън и ситно нарязаните маслини и краставичка. Разпределете рибата върху хапките. Отделете белтъка от сварените яйца и го нарежете на ситно. Смесете го с останалата майонеза за да се спои. Разпределете го върху рибата. Завършете хапките с настърган на ситно ренде жълтък. Направете го в последния момент преди сервиране, тъй като жълтъкът бързо изсъхва. Хапките можете да приготвите няколко часа предварително, а жълтъците съхранете на студено, покрити с найлоново фолио.
Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!