Рецепта на деня: Карамелизирани жабешки бутчета

31.03.2015 / 11:33 5

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
3 с.л. соев сос
3 с.л. мед
1 скилидка чесън, смляна
щипка джинджифил (прах)
450 г жабешки бутчета
черен пипер, сол
3 с.л. царевично нишесте

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Соевият сос, меда, чесъна и джинджифила се смесват в купа и тази марината се овалват добре бутчетата, след което се оставят за около 1 час в хладилник. След това бутчетата се отцеждат от маринатата, подправят се със сол и пипер и се овалват в нишесте. Запичат се на средно силен тиган с малко загрята мазнина, за около 2 минути от страна. През това време останалата марината се загрява в тенджерка докато започне да къкри. Готовите бутчета се сервират полети със соса. 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
corector (преди 9 години)
Рейтинг: 5901 | Одобрение: 2641
Напротив, рецептата е много актуална! А жаби - в гьола по Княз Борис.

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама