Рецепта на деня: Картофи по селски в ароматно масло

21.11.2014 / 11:18 1

Необходими продукти:

4 - 5 картофа (с пресни се получава невероятно)

1 глава лук

1 - 2 скилидки чесън

малко масло (или друга мазнина) около 6 супени лъжици

сол и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте хубаво картофите, нарежете ги на парчета.

Обелете лука и чесъна, нарежете ги и изпържете в малко масло, след което ги извадете от мазнината, защото целта е тя да поеме аромата им.

Изпечете картофите в тигана с ароматното масло до образуването на апетитна златиста коричка.

Използвайте подправки по избор и на вкус, съветват авторите на framar.bg.

Добър апетит!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
6
0
krasko (преди 9 години)
Рейтинг: 15461 | Одобрение: 5081
лука и чесъна в комбинация не вървят......изберете цели ,малки картофчета ,запържете ги набързо в малко олио ,добавете сол , малко вода и прясно масло и ги задушете за 15 минути...изкл\чете котлона ,поръсете с червен пипер ,чубрица и оставете за за още 10-15 мин........хвърлете отгоре малко пресен копър и.......ще ме споменавате......

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама