Рецепта на деня: Кифлички с канела и джинджифил

23.01.2015 / 11:28 0

Необходими продукти:

20 грама прясна мая

150 милилитра прясно мляко

110 грама захар (50 грама от тях са за тестото)

350 грама брашно

55 грама масло

1 яйце

сол

1 чаена лъжица настърган джинджифил

1 супена лъжица канела

Начин на приготвяне:

Затоплете млякото и в него разтворете маята, добавете 2 супени лъжици брашно и около 25 грама захар. Оставете сместа на топло място, докато се образува "шапка".

Към останалото брашно прибавете сол, 25 грама захар, настъргания джинджифил, готовата смес с маята, разтопеното масло и разбитото яйце. Замесете еластично тесто, покрийте съда с найлоново фолио и оставете за час.

След това разточете пласт с дебелина 0,5 сантиметра и от него изрежете кръгчета с диаметър 6 сантиметра. Подредете така, че да се застъпват едно за друго (всяко да покрива част от следващото). Навийте руло и разрежете през средата. Трябва да се получат "цветя" (или оформете по ваш избор). Оставете ги за 20 - 25 минути, намажете с яйце и поръсете със смес от захар и канела, пише  framar.bg.

Изпечете ги във фурната при 175 градуса в продължение на 20 - 25 минути.

Добър апетит!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама