Рецепта на деня: Лазаня с кайма, сирена и гъби

01.11.2014 / 11:15 1

Необходими продукти (за 6 порции):

500 грама кайма по избор

250 грама лазаня

1 супена лъжица нарязани гъби

1/2 чаена чаша нарязан на ситно лук

2 намачкани скилидки чесън

4 супени лъжици нарязан на ситно магданоз

1 супена лъжица сол

1 1/2 супена лъжица сух босилек

1 чаена лъжица италиански подправки

1/2 чаена лъжица резене

1/4 чаена лъжица прясно смлян черен пипер

1 чаена чаша сирене рикота

500 милилитра готов сос маринара

100 грама моцарела (нарязана на парчета)

2 чаени чаши размразен спанак

1/3 чаена чаша настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 190 градуса.

Към каймата добавете гъбите, лука, чесъна, магданоза, сол, босилека, италианските подправки, резенето, пипера. Запържете всичко на среден огън за около 10 - 12 минути (докато месото покафенее). Изсипете сместа в купа, прибавете рикотата, пише от framar.bg.

Сварете лазанята, спазвайки инструкциите на опаковката, след което отцедете водата.

Подмажете тава със зехтин, сложете ред лазаня, 1/3 от каймата, 1/3 от соса марината, 1/3 от моцарелата. Повторете още два пъти подредбата в същата последователност. Спанака сложете между втория и третия слой.

Поръсете лазанята с пармезан, покрийте с фолио и поставете във фурната за 30 минути, след това махнете фолиото и нека ястието се пече още 20 минути.

Изчакайте да се охлади и поднесете.

Добър апетит!


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
0
IvaNina (преди 9 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
екстра е

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама