Рецепта на деня: Линдзер

19.04.2014 / 12:14 0

receptite.com

Необходими продукти:
250 г мас (масло)
250 г захар
2 бр. яйца
3 с.л. кисело мляко
1 ч.л. сода за хляб
1 ванилия
брашно за гладко тесто - около 500 г
200-250 г мармалад (може и сладко)

Начин на приготвяне:
От продуктите се замесва меко тесто. Разделяме на две части. Едната част разточваме в намазана тава, мажем с мармалад, а останалото тесто омесваме с още малко брашно до твърдо и с ренде настъргваме на ленти, с които се засипва сладкиша. Пече се в умерена фурна до готовност и след като се изпече сладкиша се поръсва с пудра захар.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама