Рецепта на деня: Мусака с пилешко филе и печени чушки
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг пилешко филе
500 г гъби печурки
500 г печени червени чушки
2 глави лук
7-8 бр. сварени картофи
1 ч.л. червен пипер и кориандър
1/2 ч.л. куркума, сол, черен пипер
300 г кашкавал
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Пилешкото филе се нарязва на кубчета, лука и гъбите на филийки и се запържват за 10-15 минути. Добавят се печените чушки, нарязани на дребно и се запържват за още 10-15 минути. Сварените картофи се намачкват на по-едри парчета. Запържените филе, гъби, лук и чушки се смесват с намачканите картофи и се добавят всички подправки. Настъргва се кашкавала и се запича във фурна на 200С до златист цвят.
Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!