Рецепта на деня: Най-хубавата коледна капама

25.12.2014 / 11:21 1

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
4 бр. свински пържоли бут
2 бр. пържоли пилешко филе
2 бр. пържоли пилешки бут
200 г пресни печурки
5-6 бр. свински ребра
1-2 бр. сурово пушена наденица
100 г пушено топено сирене
1 ч.ч. бяло вино
смлян кимион
смлян черен пипер
1-2 зърна бахар
сол
уни сос
соев сос
1 бр. сушена чушка
1 чаша вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Всичкото месо се овкусява с подправките - кимион, сол, черен пипер, уни и соев сос. Най-отдолу в глинен гювеч се подреждат ребрата и от всеки вид месо. Добавят се нарязани на филийки печурки, парченца топено сирене и така последователно всички продукти. Най-отгоре се слага една сушена чушка за вкус, бахара и се залива с виното и водата. По желание отгоре може и парченца кашкавал. Слага се капака и по възможност се запечатва с тесто. Гювеча се слага в тава и се слага в студена фурна. Пече се на умерена фурна около 2 часа.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама