Рецепта на деня: Парфе от бял шоколад с коняк

31.07.2015 / 11:29 0

Необходими продукти:
110 грама захар
3 яйца
65 грама бял шоколад
125 милилитра течна сметана
20 милилитра коняк
Начин на приготвяне:
Разбъркайте жълтъците със захарта до получаването на кремообразна консистенция. Разтопете шоколада на водна баня и прибавете към получената смес, пише Framar.bg.
Разделете сметаната на две равни части. Едната комбинирайте с останалите продукти, които подготвихте до момента, и поставете съда на котлона. Кремът трябва да се сгъсти, тогава прибавете коняка и оставете да се охлажда, като периодично разбърквате.
Останалата сметана разбийте и съединете с крема, когато той изстине.
Прехвърлете сместа в студен съд, чиято вътрешна страна сте покрили с хартия за печене. Приберете десерта за една нощ във фризера.
Вместо бял шоколад, може да използвате черен или млечен.
Добър апетит!

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама