Рецепта на деня: Патладжанени рулца

25.08.2014 / 11:39 0


ПРОДУКТИ
2 бр.патладжани
1 вр.лук кромид пресен
800 гр.спанак
100 гр.гъби
2 бр.моркови
1/2 вр.джоджен пресен
2 бр.червени чушки
1щипкачерен пипер млян
1 ч.л.сол
1 ч.л.кориандър
2 с.л.зехтин
 


Начин на приготвяне

1

Патладжаните (които е добре да са големи) се нарязват на тънки филийки по дължина и се осоляват, за да се оттече горчивият сок от кората. Престояват около 30 минути и се изплакват. После леко се намасляват със зехтин и се поставят в предварително загрята на 180 градуса фурна, докато се запекат и омекнат.

2

Лукът се накълцва на ситно. Спанакът – цели листа или нарязани на едро. Гъбите също се нарязват на едро. Морковите се настъргват, джодженът накълцва, чушките се режат на кубчета.

3

Плънката се приготвя, като в зехтин се задушават морковите и пресният лук. После се добавят нарязаните гъби. Като са готови, се слагат чушките и малко след тях - спанакът и подправките. Бърка се около 2-3 минути, след което време чушките би трябвало да са омекнали, но все още хрупкави.

4

Патладжанените филийки се покриват с плънка и после се завиват на руло.

 

kulinar.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама