Рецепта на деня: Печено пиле с орехи
ПРОДУКТИ
8 с.л.краве масло
200 млкраве кисело мляко
2 с.л.лимонов сок
1 бр.яйца
1 ч.ч.брашно тип 500
200 гр.орехови ядки
1 ч.л.сол
1щипкачерен пипер млян
2 ч.л.червен пипер
1 ч.л.сусам
2 бр.пиле
1 ч.ч.стафиди
Начин на приготвяне
1
Загрейте фурната на 180 С.
2
Стопете маслото в тава за печене. Смесете киселото мляко и лимоновия сок. Добавете към тях яйцето.
3
В друг съд смесете брашното, 150 г от орехите (смлени), сол, червен пипер, черен пипер и сусам.
4
Нарежете пилетата на 4 или на порции (но трябва да са предварително обезкостени).
5
Оваляйте ги в брашнената смес. Натопете откъм кожата парчетата пиле в маслото. Обърнете един път, за да се намазлят и от другата страна. Накрая оставете с кожата нагоре.
6
Поръсете с останалите орехи, но този път нека са по-едро начукани.
7
Печете за 1 час и 25 мин. На половината време от готвенето поръсете със стафиди.
kulinar.bg