Рецепта на деня: Пилешка яхния с лук и домати

25.09.2014 / 12:42 0


ПРОДУКТИ
2 бр.пилешки бутчета
2 бр.лук кромид стар
1 бр.домати
1 ч.л.доматено пюре
2 с.л.олио
2 с.л.брашно тип 500
2 ч.л.сол
3 ч.ч.вода
1/2 ч.л.кимион
1/2 гр.черен пипер млян
 


Ключови думи
Тип ястие
 
 
 
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
 
Вид меню
 
 
 
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
   лакто-вегетарианска
   лакто-ово-вгетариански
   пълно вегетарианство
с месо
   със свинско месо
   с телешко месо
   с птиче месо
   с агнешко месо
   с овче месо
   със заешко
   с няколко вида месо 
   с риба
   с морски дарове
   с кайма
   с колбаси
   със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
 
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало » Рецепти » Пилешка яхния с лук и домати

Пилешка яхния с лук и домати

 
[Пилешка яхния с лук и домати]
Източник: Thinkstock / Guliver
ДОБАВИ СНИМКА
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Вид меню:с птиче месо, с месо
Кулинар:шеф Готвач
Рейтинг:0
(още не е оценена)
ВРЕМЕ
30 мин.
ПОРЦИИ
Промени
Начин на приготвяне

1

Нарежете пилето и го сложете в тиган. Запържете го леко, след това добавете олиото и запържете още малко.

2

Прибавете нарязания лук и задушавайте още 2-3 минути. Добавете брашното и оставете още 2 минути.

3

Сложете доматеното пюре и доматите и оставете отново за още 2 минути. Добавете водата и солта.

4

Захлупете с капака и гответе, докато пилето омекне, около 20 минути.

5

Преди да сервирате, поръсете с кимион и черен пипер.

 

kulinar.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама