Рецепта на деня: Пилешка яхния с лук и домати
ПРОДУКТИ
2 бр.пилешки бутчета
2 бр.лук кромид стар
1 бр.домати
1 ч.л.доматено пюре
2 с.л.олио
2 с.л.брашно тип 500
2 ч.л.сол
3 ч.ч.вода
1/2 ч.л.кимион
1/2 гр.черен пипер млян
Ключови думи
Тип ястие
салата
супа
предястие/гарнитура
основно
десерт
тестени
паста, спагети
зимнина/туршии
колбаси, деликатеси
напитки, коктейли
сосове, дресинги
Вид меню
детска кухня
диетично хранене
еротична кухня
вегетариански
лакто-вегетарианска
лакто-ово-вгетариански
пълно вегетарианство
с месо
със свинско месо
с телешко месо
с птиче месо
с агнешко месо
с овче месо
със заешко
с няколко вида месо
с риба
с морски дарове
с кайма
с колбаси
със субпродукти
с мас
с желатин
разделно хранене
микровълнова кухня
Имам само
15
30
60
минути.
разширено търсене
Начало » Рецепти » Пилешка яхния с лук и домати
Пилешка яхния с лук и домати
[Пилешка яхния с лук и домати]
Източник: Thinkstock / Guliver
ДОБАВИ СНИМКА
Добави в Моят Кулинар
Тип ястие:основно
Вид меню:с птиче месо, с месо
Кулинар:шеф Готвач
Рейтинг:0
(още не е оценена)
ВРЕМЕ
30 мин.
ПОРЦИИ
Промени
Начин на приготвяне
1
Нарежете пилето и го сложете в тиган. Запържете го леко, след това добавете олиото и запържете още малко.
2
Прибавете нарязания лук и задушавайте още 2-3 минути. Добавете брашното и оставете още 2 минути.
3
Сложете доматеното пюре и доматите и оставете отново за още 2 минути. Добавете водата и солта.
4
Захлупете с капака и гответе, докато пилето омекне, около 20 минути.
5
Преди да сервирате, поръсете с кимион и черен пипер.