Рецепта на деня: Питки с чеснова плънка и масло

07.10.2014 / 11:44 2

Необходими продукти

За тестото:

400 грама брашно

250 милилитра прясно мляко

2 супени лъжици олио

0,5 чаена лъжица сол

1 супена лъжица захар

1 бакпулвер (или 0,5 чаена лъжица сода + 0,5 чаена лъжица лимонена киселина)

За плънката:

50 грама краве масло

8 скилидки чесън

2 супени лъжици нарязани зелени подправки по ваш избор

За намазване:

1 жълтък

Начин на приготвяне:

Замесете тесто от продуктите, посочени за него, покрийте го с кърпа и оставете на топло място. То трябва да увеличи обема си два пъти. След това го разделете на 16 части (по около 50 грама всяка) и отново покрийте с кърпа за 30 - 40 минути, за да втаса тестото.

През това време направете плънката. Сложете мекото масло, чесъна и магданоза (или каквато подправка сте избрали) в съда на блендера. Смелете всичко. Ако не разполагате с подходящ уред, може да настържете чесъна на ситно ренде, магданоза да накълцате и да ги смесите с маслото на ръка, разбърквайки старателно, инструктира framar.bg.

Да се върнем към тестото. В средата на всяка от питките направете разрез с острието на ножа, в който сложете от получената чеснова плънка (по около 0,5 чаена лъжица) и намажете повърхността с разбития жълтък.

Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 15 минути.

Добър апетит!


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама