Рецепта на деня: Ресторантски пържен ориз

22.10.2014 / 11:52 3


ПРОДУКТИ
2 ч.ч.ориз
4 ч.ч.вода
140 гр.моркови
1/2 ч.ч.грах
2 с.л.олио
2 бр.яйца
2 с.л.соев сос
2 с.л.сусамово олио
 


Начин на приготвяне

1

В тиган за сос сложете ориза и водата. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и варете за 20 минути.

2

В по-малък тиган сварете морковите във вода за 3 до 5 минути. Пуснете граха във врящата вода и след това отцедете.

3

Загрейте уок-тиган на висока температура. Сложете олиото, след това морковите и граха за около 30 секунди.

4

Чукнете яйцата, разбъркайте веднага. Сложете и ориза.

5

Овкусете със соев сос и разбъркайте добре. Накрая напръскайте с малко сусамово олио и отново разбъркайте, за да се разнесе добре.

 

kulinar.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама