Рецепта на деня: Ресторантски пържен ориз
22.10.2014 / 11:52 3
ПРОДУКТИ
2 ч.ч.ориз
4 ч.ч.вода
140 гр.моркови
1/2 ч.ч.грах
2 с.л.олио
2 бр.яйца
2 с.л.соев сос
2 с.л.сусамово олио
Начин на приготвяне
1
В тиган за сос сложете ориза и водата. Оставете да заври. Намалете котлона, покрийте и варете за 20 минути.
2
В по-малък тиган сварете морковите във вода за 3 до 5 минути. Пуснете граха във врящата вода и след това отцедете.
3
Загрейте уок-тиган на висока температура. Сложете олиото, след това морковите и граха за около 30 секунди.
4
Чукнете яйцата, разбъркайте веднага. Сложете и ориза.
5
Овкусете със соев сос и разбъркайте добре. Накрая напръскайте с малко сусамово олио и отново разбъркайте, за да се разнесе добре.
kulinar.bg