Рецепта на деня: Шоколадов десерт, който се прави за броени минутки

27.05.2015 / 10:14 0

Необходими продукти:
400 милилитра хладно прясно мляко
30 грама желатин
200 грама качествен черен шоколад
5-7 супени лъжици захар на пясък
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с част от млякото (около 150 милилитра), разбъркайте и оставете да набъбне (точното време е указано на опаковката на желатина).
Останалото мляко налейте в подходяща тенджера и добавете захарта. Поставете съда на котлона. Шоколада начупете на парчета и прибавете към подсладеното топло мляко, пише Framar.bg. Нагрявайте на слаб огън, за да може шоколадът да се разтопи постепенно. Това трябва да става при непрекъснато разбъркване, като не допускате млякото да заври.
Когато желатинът набъбне, затоплете на водна баня, докато се втечни. Не трябва да завира.
Следва да съберете двете смеси, прибавяйки желатиновата към шоколадовата (може да прецедите при наливането).
Разбъркайте комбинацията добре и разпределете в подготвени подходящи формички.
Приберете десерта в хладилника, докато стегне.
При поднасянето може да украсите с разтопен бял шоколад, карамелен сироп, да 
поръсите с натрошени ядки по ваш избор или просто да се насладите на изкушението без допълнения.

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама