Рецепта на деня: Салата от Смилянски фасул
09.04.2014 / 12:37 0
Необходими продукти:
1 и 1/2 ч.ч. (300 г) едър (Смилянски) бял и шарен фасул
2-3 глави (150 г) кромид лук
6 с.л. (60 мл) растително масло
сол
оцет
джоджен
магданоз
Начин на приготвяне:
Фасулът се почиства и измива, а после се накисва за няколко часа в подсолена вода. Отцежда се от солената вода, отново се измива и се вари на слаб огън заедно с 1 ситно нарязана глава лук и част от растителното масло. Към края на варенето се посолява. Прибавя се джодженът. Сварения фасул се отцежда и се поставя в салатени чинии. Поръсва със ситно нарязаните кромид лук и магданоз и се полива с растителното масло и оцета.
Receptite.com