Рецепта на деня: Сръбски кебапчета

22.01.2015 / 11:17 1

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.5 кг телешка кайма
3 глави червен лук
4 скилидки чесън
150 мл газирана вода
1 ч.л. черен пипер
щипка кимион
1 с.л. червен пипер
3 с.л. олио
4 ч.л. бакпулвер

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Каймата се поставя в дълбока купа, добавят се червения и черния пипер, кимиона, олиото, бакпулвера, газираната вода и сол. В кухненски робот се смилат червения лук и чесъна, и се добавят към каймата. Каймата се меси около 20 минути и се оставя за 30 минути в хладилник. Оформят се кебапчета, с дължина 10 см и дебелина около 1.5 см. Готовите кебапчета се оставят да пренощуват в хладилник, покрити с прозрачно фолио. Пекат се на силно загрята и добре намазнена скара. 

* По желание се добавя лют червен пипер в каймата. 
* Кебапчетата се пекат за кратко, за да се запази сочността им.


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама