Рецепта на деня: Срезанко
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.5 кг картофи
250 г праз лук
100 г царевично брашно
100 мл олио
3 бр. яйца
50 г солено масло
сол
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват, измиват и режат на кубчета. Добавят се ситно нарязаният праз и царевичното брашно. Посолява се и се разбърква добре. Изсипва се в тава, намазана обилно с олио и се залива с топла вода да се покрият картофите. Отгоре се изливат разбитите яйца. Запича се до готовност. Изважда се от фурната и отгоре се поставят бучки от соленото масло и като поизстине, се нарязва на парчета и се поднася със салата по избор, а може и с кисело мляко (таратор).
Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!