Рецепта на деня: Срезанко

09.04.2015 / 11:34 0

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1.5 кг картофи
250 г праз лук
100 г царевично брашно
100 мл олио
3 бр. яйца
50 г солено масло
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Картофите се обелват, измиват и режат на кубчета. Добавят се ситно нарязаният праз и царевичното брашно. Посолява се и се разбърква добре. Изсипва се в тава, намазана обилно с олио и се залива с топла вода да се покрият картофите. Отгоре се изливат разбитите яйца. Запича се до готовност. Изважда се от фурната и отгоре се поставят бучки от соленото масло и като поизстине, се нарязва на парчета и се поднася със салата по избор, а може и с кисело мляко (таратор). 

Следете 24 часа в денонощието най-ексклузивните новини от Света, България и Варна в Petel.bg!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама