Рецепта на деня: Свинско "Президент"

26.02.2015 / 11:50 1

Receptite.com

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
500 г свинско месо
300 г гъби
500 г зеленчуков микс Президент
1 бр. пилешка крем-супа на прах
2 глави лук
черен пипер, червен пипер
соев сос
50 г обелени фъстъци
5-6 с.л. олио
1 ч.ч. червено вино
1 с.л. вегета
1 ч.ч. ориз - за гарнитура

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Едната глава лук се нарязва на дребно и се запържва в олиото (може и да се задуши с малко вода). След като лукът омекне, се слага нарязаното като за кебап свинско месо и се оставя без да се бърка една-две минути, за да останат соковете в месото. Поставя се капак на тенджерата и се оставя месото да се задушава в собствения си сос. Ако е необходимо, се добавя малко топла вода. През това време гъбите се нарязват на по-едри парченца и след като месото е поомекнало, се добавят към него. Ястието се подправя с червен, черен пипер и 1 с.л. соев сос. Добавя се една чаша червено вино и се оставя да се задушава на слаб огън около 30 минути. Когато месото е почти готово, към него се прибавя микса от замзразени зеленчуци (грах, моркови, царевица, броколи, чушки - на вкус). Ако в тенджерата няма вода, се долива малко, за да могат да се задушат зеленчуците. След 10 минути към ястието се добавя разтворената в 400 мл вода крем-супа (аз слагам пилешка, защото с гъбена вкусът става много остър, но който иска може да сложи и друга). Всичко се разбърква и се оставя да се посгъсти сосът (около 10 минути). Накрая се добавят фъстъците. Не се соли допълнително, защото соевият сос и крем-супата съдържат сол.

Поднася се с гарнитура от ориз: задушава се другата глава лук в малко олио, след това към нея се добавя оризът, запържва се, докато стане стъклен, залива се с 4 чаши вода, подправя се с черен пипер и вегета и се оставя да се вари на бавен огън.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
0
1
zakluch (преди 9 години)
Рейтинг: 31170 | Одобрение: 5610
ААА не, само заради името ми звучи гадничко и някак гейско ;)
Повече за мен тук Ключодържатели

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама