Рецепта на деня: Свинско месо "Вени"
20.08.2014 / 12:03 0
Receptite.com
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ:
1 кг свинско месо
3-4 глави лук
3-4 бр. чушки
250 г пресни гъби
олио за пърженe
магданоз
За марината:
соев сос
къри
черен пипер
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Месото се нарязва на парчета и се маринова за не по-малко от 2 часа. Отцежда се от марината и се запържва докато се зачерви месото, прибавят се нарязаните гъби и пърженето продължава докато поизври сокът от гъбите. Прибавя се лукът нарязан на полумесеци. Ксогато всичко започне да се запържва се прибавят нарязаните на пръчици чушки, запържва се още няколко минути, като чушките трябва да останат хрупкави. Накрая се поръсва с нарязан магданоз.