Рецепта на деня: Винен кебап от свинско месо, за вегетарианците - борш

02.08.2014 / 09:53 1

Винен кебап от свинско месо

Нарежете на хапки окото 3/4 кг свинско месо. Посолете го и го сложете да се задушава с 1/2 чаша олио заедно с 4-5 средно големи глави лук, нарязани на филийки. Като се стопи лукът, прибавете 1 лъжичка червен пипер и гореща вода, колкото да облее месото. Като омекне месото, прибавете 1/2 чаша вино. в което сте размити 1 лъжица брашно, 1 дафинов лист и някотко зърна черен питер. Доваретерете ястието на умерен огън. Поднесете го с варени картофи, с пюре от картофи или с ориз-пилаф.

Вегетариански борш

Изчистете и нарежете на кубчета 1-2 моркова и 1/2 глава целина. Нарежете на дребно 1/4кг зелен фасул и 1/4малка зелка. Пуснете зеленчука във вряша подсолена вода. Като поомекне, прибавете 3-4 картофа, нарязани на кубчета. Запържете 1 ситно нарязана глава лук с 1 непълна кафена чашка мазнина.
Прибавете и запържете1лъжица брашно, а след това - 1 лъжичка червен пипер и 2-3 червени домата, обелени и настъргани на едро ренде. Изсипете запръжката при зеленчука. Сварете отделно 1 средно голяма глава червено цвекло, нарежете го на кубчета и го прибавете в борша преди свалянето му от огъня. (Вместо да сварите, можете да запържите в малко мазнина нарязаното на кубчета цвекло и да го варите заедно със зеленчука.) Застройте борша с 1 чаша кисело мляко и 1-2 яйца. Поднесете го поръсен с настърган кашкавал и черен пипер.
 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама