Рецепта на деня: Задушена наденица с доматен сос

22.12.2014 / 13:33 0

Необходими Продукти

наденица - 300 г
чесън - 1 - 2 скилидки
лук - 1 глава
червен пипер - 1 ч.л.
олио - 2 - 3 с.л.
доматен сок - 1 ч.ч.

дафинов лист - 1 бр.
брашно - 1 ч.л.
ром - 1 с.л. или коняк
магданоз
масло - 30 г
сол

 

Приготвяне на Задушена наденица с доматен сос

Сгорещете олиото и запържете ситно нарязания лук. Поръсете с червения пипер. 

Прибавете обелената и нарязана на парчета наденица, леко я запържете, налейте доматения сок и посолете. 

Прибавете дафиновия лист и кипнете. Добавете размитото в малко вода брашно и счукания чесън. 

След 5 минутки свалете ястието от котлона, подправете с рома и захлупете. Преди сервиране подправете с маслото и поръсете обилно с магданоз.

 

gotvach.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама