Рецепта на деня: Задушена наденица с доматен сос
22.12.2014 / 13:33 0
Необходими Продукти
наденица - 300 г
чесън - 1 - 2 скилидки
лук - 1 глава
червен пипер - 1 ч.л.
олио - 2 - 3 с.л.
доматен сок - 1 ч.ч.
дафинов лист - 1 бр.
брашно - 1 ч.л.
ром - 1 с.л. или коняк
магданоз
масло - 30 г
сол
Приготвяне на Задушена наденица с доматен сос
Сгорещете олиото и запържете ситно нарязания лук. Поръсете с червения пипер.
Прибавете обелената и нарязана на парчета наденица, леко я запържете, налейте доматения сок и посолете.
Прибавете дафиновия лист и кипнете. Добавете размитото в малко вода брашно и счукания чесън.
След 5 минутки свалете ястието от котлона, подправете с рома и захлупете. Преди сервиране подправете с маслото и поръсете обилно с магданоз.
gotvach.bg