Рецепта на деня: Задушено пиле със сметана и цвекло

09.08.2014 / 10:41 0

Необходими продукти

пилешко месо - 1 кг разфасовано
масло - 3 с.л.
олио - 2 с.л.
лук - 1 глава
чесън - 1 скилидка

сметана - 200 мл течна
червено цвекло - 2 глави, средни
картофи - 800 г за пюре
сол
черен пипер

Приготвяне

Овкусете пилешкото със сол и черен пипер. 

Загрейте в дълбок съд на котлона маслото и олиото и сложете пилешкото да се запържи равномерно. След 3-тата минута добавете скълцания ситно лук и чесън. 

След като пилешкото се запържи от всички страни, долейте малко вода и задушете, докато месото е готово. 

През това време почистете цвеклото и го настържете на ренде. Добавете една шепа към пилето, колкото да придобие цвят. 

Извадете пилешкото и в соса долейте сметана. Бъркайте за 2-3 минути, докато кипне и снемете от котлона. При нужда добавете сол и пипер. 

Овкусете останалото цвекло със сол, пипер, олио и оцет на вкус. Картофите се сваряват и още топли се намачкват на пюре с подправки на вкус и малко сметана или мляко. 

Поднесете порция пилешко, гарнирано със сос, картофено пюре и салата от цвекло.

Източник: recepti.gotvach.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама