Рецепта за домашен ябълков оцет

01.11.2014 / 07:35 1

Измийте добре ябълките. Нарежете ги на дребни парченца. Не е необходимо да изхвърляте сърцевината им. Изсипете нарязаните плодове в голям съд. После ги залейте с гореща вода - изсипете толкова вода, колкото да покрие плодовете и да останат няколко пръста отгоре, пише bgfermer.bg.

На 1 кг ябълки изсипете 300 г захар и добре разбъркайте, за да се разтвори.
Покрийте съда с памучен рехав материал или тензух и оставете десет дни в помещение с висока температура над 20-25 градуса, като 2-3 пъти дневно разбърквате.
Когато изтече десетдневният срок, извадете плода, изстискайте го, прецедете сока и отново го смесете с парченцата плод. След това налейте в съд. Завържете гърлото и оставете за месец пак в топло помещение.

След този срок прецедете оцета през кърпа и разлейте в бутилки - затворете ги добре с капачки. 
Начин на съхранение: дръжте оцета в хладилник.


Коментари
Коментирай чрез Facebook
1
0
IvaNina (преди 9 години)
Рейтинг: 2565 | Одобрение: 180
да и тази година направих

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама