"Стария чинар" ви изкушава с най-разнообразните агнешки специалитети
По стара българска традиция почитаме Св. Георги Победоносец с агне на трапезата. Колко ли хайдушки сборища са наклаждали огньове, копали трапове, заравяли агнета, въртяли чевермета, все в търсене на най-благата рецепта за агнешко. И сигурно други стари чинари са се извисявали там, хем да ги крият, хем и от майсторлъка им да попият.
Днес "Стария чинар" продължава тази традиция, за да предложи на варненци такива специалитети от крехко младо агнешко, че и най-изпеченият войвода да цъка с език и да моли за още. Готвачите ни, са избрали най-доброто месо, за да го превърнат във вкусни деликатеси.
А какви са те? Ами да започнем с агнешко печено по гергьовски на пещ, да продължим с агнешкото джоланче в билкова коричка, а за котлетчетата можем да кажем само хем крехки, хем сочни. Продължаваме с агнешка плескавица и кюфтенца на дървени въглища, за да стигнем до цяло /или на порции/ агне на пещ и агнешко руло по предварителна заявка. Да не говорим за традиционната дроб сърма, която въобще не е дреболия от менюто. И всичко това гарнирано със свежо зелени коприва, лапад, спанак, зелен лук и салатки.
Заповядайте при нас да хапнете или си поръчайте за вкъщи.
Ресторанти „Стария чинар“ ви очакват на познатото място с неподозирани агнешки изкушения!
*реклама
За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg
Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!
Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!
За да продължите, трябва да се регистрирате в сайта