Циганска торта - невероятно сочна и лесна

03.09.2015 / 17:10 6


Необходими продукти

4 яйца 
16 супени лъжици захар 
16 супени лъжици прясно мляко 
16 супени лъжици олио 
16 супени лъжици брашно 
1 пакетче бакпулвер 
1 супена лъжица какао
За сиропа: 
12 супени лъжици захар 
500 мл прясно мляко
За намазване отгоре: 
мармалад (от сини сливиили по желание) 
500 мл сметана

 

Прекрасен десерт, който ще се хареса на всеки! Всяко залче от идеалното сочната циганска торта събужда сладки усещания, които се помнят дълго, пише "За жената". Супер е като идея за десерт на домашната трапеза, отличен е и за празници. Не пропускайте да го направите при първа възможност!
1. В голяма купа разбийте яйцата със захарта. Бийте, докато се появи следа от миксера при движението на бъркалките. 
2. След това добавете млякото, олиото, брашното, бакпулвера, какаото и с помощта на лъжица хубаво разбъркайте. 
3. Изсипете сместа и я поставете да се пече в намазнена тава на 180 градуса, около 20 минути. 
4. Готовият блат трябва да се остави да се охлади. 
5. За сиропа: млякото и захарта се поставят на огъня, за да се разтопи захарта, а сиропът да стане горещ. 
6. Добре охладеният блат се залива с горещия сироп, след което се оставя малко да попие. 
7. Горната повърхност на тортата се намазва с мармалад (няколко супени лъжици, количеството е по желание).
8. Накрая отгоре се шприцова или намазва разбитата сметана, след което тортата се нарязва на квадрати. Вкусът на сочната циганска торта, или още известна под името циганско реване, е най- добър, след като престои няколко часа. 

 


Коментари
Коментирай чрез Facebook
3
6
Уйо (преди 8 години)
Рейтинг: 43449 | Одобрение: 7914
Млян циганин залят със сода каустик ли е това?

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама