Тайната на ядките на кайсията! Убиват смъртоносни болести
Кайсиевите ядки убиват раковите клетки.
Амигдалинът, съдържащ се в тях, който е известен още и като витамин В17, унищожава туморните клетки и защитава здравите.
За пръв път веществото е открито в горчивия бадем, а след това се установява, че големи количества от него има и в пресни ядки от кайсия.
Според покойния американски биохимик д-р Ернст Кребс-младши онкологичните заболявания са по-скоро причинени от недостиг на витамини в организма. Именно той открива още през 50-те години на ХХ век ценния амигдалин.
Освен това според експерти витаминът помага за редуциране на болките при артрит, при високо кръвно, както и за цялостен тонус на организма. Веществото се съдържа и в костилките на вишни и праскови, съдържа се и в други източници като кашу, захарна тръстика, дюли, зеле, ябълкови семена, кафяв ориз.
Една шепа пресни кайсиеви ядки осигурява на тялото цялата необходима дневна доза амигдалин.
Според лекари обаче в прекалено големи дози той може да бъде опасен за организма, затова трябва да се внимава с него.