Тайната на ядките на кайсията! Убиват смъртоносни болести

21.04.2015 / 11:44 1

Кайсиевите ядки убиват раковите клетки.

Амигдалинът, съдържащ се в тях, който е известен още и като витамин В17, унищожава туморните клетки и защитава здравите.

За пръв път веществото е открито в горчивия бадем, а след това се установява, че големи количества от него има и в пресни ядки от кайсия.

Според покойния американски биохимик д-р Ернст Кребс-младши онкологичните заболявания са по-скоро причинени от недостиг на витамини в организма. Именно той открива още през 50-те години на ХХ век ценния амигдалин.

Освен това според експерти витаминът помага за редуциране на болките при артрит, при високо кръвно, както и за цялостен тонус на организма. Веществото се съдържа и в костилките на вишни и праскови, съдържа се и в други източници като кашу, захарна тръстика, дюли, зеле, ябълкови семена, кафяв ориз.

Една шепа пресни кайсиеви ядки осигурява на тялото цялата необходима дневна доза амигдалин.
Според лекари обаче в прекалено големи дози той може да бъде опасен за организма, затова трябва да се внимава с него.

framar.bg


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама