Форум
реклама
 

ВАРНЕНЕЦ С КАМЕРА ГОНИ ЙЕХОВИСТИ КРАЙ ХЕИ-ТО (ВИДЕО)

30.09.2012 / 12:54 часа13

Харесайте ни във FB


 

Десислава Димитрова

В сериозен сблъсък влязоха варненци и Йеховисти, опитващи се да привлекат към учението си нови последователи. Той беше филмиран и пуснат в мрежата за видеосподеляне Youtubе от Свилен Гамолов, който решил да се противопостави на опитите на мисионерите да разпространяват учението си. В конкретния случай за слушател на членовете на “Свидетели на Йехова” се е хванал пенсионер, живущ в района на ХЕИ. Гамолов цяла сутрин наблюдавал как представителите на Свидетели на Йехова обикалят около блока и накрая решил да раздаде правосъдие.  Йеховистите са двама – българин и чужденец, по предположение на автора на клипа – чех. Придружен от свидетел той отиват да попречи на мисионерите да вербуват за църквата си пенсионера. 

Членовете на религиозното движение обаче не им остават длъжни и моментално се обаждат на полицията, като обясняват на варненците, че ще се наложи да изчакат пристигането й. Завързва се яростен спор за правата и религиозната свобода в Европейския съюз. През цялото това време единствено вербуваният пенсионер не взема никакво участие в схватката. 

“Щях да отмина безразличен, защото денят ми е пълен със задачи и работа, борба за оцеляване, сметки за плащане и битови несгоди. Но се сепнах и спрях, защото се сетих, че някога съм се клел пред Знамето да защитавам България от врагове – вътрешни и външни... Затова запомнете лицата им! Утре може да ви спрат на вашата улица, пред вашето жилище. Могат да спрат вашето дете пред неговото училище и да налеят отровата си в чистото му съзнание!”, предупреждава във видеото си Гамолов.  

Междувременно от Варненската и Великопреславска митрополия алармираха чрез съобщение до медиите, че раздаването на безплатни Библии, за което масово се раздават флаери по варненските улици в последните дни, не е акция на Българската Православна църква. Те приканват за евангелизираща среща с чужди мисионери, разпространяващи различно от православната ни вяра и традициите на народа ни учение, казва се още в съобщението. „Всеки човек има право на свободен избор, но липсата на достатъчно информация или умишленото укриване на такава цели заблуда и застрашава свободния информиран личен избор на човека. Именно затова, призоваваме варненци да бъдат бдителни, да не се доверяват сляпо на чужди мисионери обещаващи безплатна Библия, защото цената която ще платите за безплатните неща, е вашата безсмъртна душа.",заявяват от митрополията. 

Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
asen. (преди 1 годинa)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
всяка фалшива религия е секта.свидетелите на йехова не са защото изпълняват това което пише в библията
asen. (преди 1 годинa)
1
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
свидетелите на йехова са християни в истинския смисъл на думата.те не само че знаят библията но и я живеят.и моля господата които ги обвиняват че са секта пъво да научат значението на тази дума.
desi (преди 2 години)
1
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
do Галина Николова losho e da se laje ,no oste po losho e ,che si vqrvate.Ne sam svidelka na Iehova,no poznavam hora koito sa unikalni i dobri priateli.Taka,che ne ni lajete koito naistin gi poznava znae dobre kakvo propovqdvat.
Искрен (преди 2 години)
1
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И тук на Български: http://www.jw.org/bg/
Искрен (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
"ПОТРЕСЕН СЪМ", все пак има доста хора с друга религия от православната в България, плюс милиони атеисти. Малко трудно ще ти бъде да изхвърлиш всички които не харесваш. После трябва и да затвориш границите за да не влизат хора с различно мислене. А и какви инвеститори и туристи ще има, само от православни страни ли да каним чужденци да дойдат? Значи от Гърция, Русия и още някои, твоите идеи малко трудно ще се осъществяат. Ти явно си решил за себе си, че не искаш да слушаш мнението на хора с друга религия и си напълно убеден, че твоите вярвания са истинни и безгрешни. И имаш пълно право на това да решаваш за себе си и любезно да кажеш на Свидетелите, че не искаш да те посетят. Но с какво право се опитваш да решаваш и за другите? Не смяташ ли, че другите имат право на своя личен избор? Също може би има нужда малко повече да научиш за нас Свидетели на Йехова. Аз съм такъв от около 20 години, познавам повечето Свидетели на Йехова в страната и до сега не съм видял някой да дава своето или да взима имуществото на друг или да се зомбира. Целта ни е много ясна и я обясняваме на всеки който иска да знае. Повече информация за нас има на www.jw.org
Потресен съм (преди 2 години)
1
1
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Ей дупета, не ми говорете за демокрация и свобода, защото това е анархия и СВОБОДИЯ, която води до прогресивен упадък на нацията ни! Тези сектанти долни, гнусни са идвали и у нас, гадовете търсят емоционално рухнали хора, за да ги манипулират и в името на някой да им вземат имуществото или да ги превърнат в зомбита с неясна цел и мисия!!! В България се говори на български, религията е православно християнство и НЕ СМЕ ТОЛЕРАНТНИ КЪМ МАНИФЕСТИРАНЕТО НА ПЕДАЛЩИНАТА, ЗАЩОТО СМЕ МЪЖКАРИ, ТВЪРДО СМЕ ПРОТИВ СЕКТИТЕ, ПОНЕЖЕ ГОСПОД Е ЕДИН!! КОЙТО НЕ МУ ПОНАСЯ ДА СЕ ИЗНАСЯ!!! АЗ СЪМ РОДЕН В БЪЛГАРИЯ, ТЯ Е МОЯ РОДИНА И ИМАМ ПЪЛНОТО И НЕПРИКОСНОВЕНО ПРАВО ДА Я ЗАЩИТАВАМ И ПАЗЯ В ЧИСТИЯ Й ВИД, ДОРИ С ЦЕНАТА НА СВОЯ ЖИВОТ!!!
der SS (преди 2 години)
0
2
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
От ГОЛЕМИЯ написа: И сто тояги на голо. Видите ли тези изроди бой по кратуната.
Искрен (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
И какво хубаво има в това да си интолерантен към хора от други вероизповедания? Има свобода за избор на вяра и вероизповедание в България и цяла Европа, свобода за която трябва да се радваме. По време на инквизицията църквата преследвала тези които не се подчинили на папата, комунистите искали всички да станат атеисти, а сега г-н Гамолов ли ще определи в какво да вярваме? Всеки нека сам да реши в какво да вярва! Но си питам какъв християнин си ако мразиш тези от други вероизповедания, нали Исус казал да обичаме ближния си и даже враговете си и да се молим за тях.
ОТ ГОЛЕМИЯ (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Николева, дай да ти разцепим психарската задница искаш ли ? И да ти закачим червата на някой светофар ?
гого варненски (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
въпросния пенсионер целогодишно се конка пред входа си и отдавна е с промит мозък или по-точно спиртосан....
иван (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Николева, Днес май не си си пила хапчетата!
От ГОЛЕМИЯ (преди 2 години)
0
1
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Копеленца, жална ви майка ако ва пипна някъде с тези тефтери. Пепо от Левски ще ви се стори мил .. Йехова да ви е на помощ тогава, ще хвърчат ръце и крака, изроди безбожни !
Николева (преди 2 години)
0
0
Рейтинг: 0 | Одобрение: 0
Свидетелите на Йехова в клипчето казват много добре, че този г-н трябва да се информира по-добре. В България и Европейския съюз има религиозна свобода и свобода на всеки да избира вероизповедание. Той няма право да прече на тяхната дейност, това се наказва с глоба според наказателния кодекс. Народа трябва да свиква, че вече не е комунистическо, фашистско или друго диктаторство където дейността на хората с по-непопулярно мнение може да се забрани. Друго е ако една религиозна група насърчава към насилие или други престъпления, но ние Свидетели на Йехова сме мирни хора които просто учим хората от Библията относно как да бъдат по-честни, как да се отказват от наркотици, цигари и пиянство, да бъдат работливи, да плашат данъците, да обичат семейството си, неща които подобрят обществото.
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум
реклама

Форум
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!