Форум
 

ВАРНЕНЕЦ С КАМЕРА ГОНИ ЙЕХОВИСТИ КРАЙ ХЕИ-ТО (ВИДЕО)

30.09.2012 / 12:54 часа13

Харесайте ни във FB


 

Десислава Димитрова

В сериозен сблъсък влязоха варненци и Йеховисти, опитващи се да привлекат към учението си нови последователи. Той беше филмиран и пуснат в мрежата за видеосподеляне Youtubе от Свилен Гамолов, който решил да се противопостави на опитите на мисионерите да разпространяват учението си. В конкретния случай за слушател на членовете на “Свидетели на Йехова” се е хванал пенсионер, живущ в района на ХЕИ. Гамолов цяла сутрин наблюдавал как представителите на Свидетели на Йехова обикалят около блока и накрая решил да раздаде правосъдие.  Йеховистите са двама – българин и чужденец, по предположение на автора на клипа – чех. Придружен от свидетел той отиват да попречи на мисионерите да вербуват за църквата си пенсионера. 

Членовете на религиозното движение обаче не им остават длъжни и моментално се обаждат на полицията, като обясняват на варненците, че ще се наложи да изчакат пристигането й. Завързва се яростен спор за правата и религиозната свобода в Европейския съюз. През цялото това време единствено вербуваният пенсионер не взема никакво участие в схватката. 

“Щях да отмина безразличен, защото денят ми е пълен със задачи и работа, борба за оцеляване, сметки за плащане и битови несгоди. Но се сепнах и спрях, защото се сетих, че някога съм се клел пред Знамето да защитавам България от врагове – вътрешни и външни... Затова запомнете лицата им! Утре може да ви спрат на вашата улица, пред вашето жилище. Могат да спрат вашето дете пред неговото училище и да налеят отровата си в чистото му съзнание!”, предупреждава във видеото си Гамолов.  

Междувременно от Варненската и Великопреславска митрополия алармираха чрез съобщение до медиите, че раздаването на безплатни Библии, за което масово се раздават флаери по варненските улици в последните дни, не е акция на Българската Православна църква. Те приканват за евангелизираща среща с чужди мисионери, разпространяващи различно от православната ни вяра и традициите на народа ни учение, казва се още в съобщението. „Всеки човек има право на свободен избор, но липсата на достатъчно информация или умишленото укриване на такава цели заблуда и застрашава свободния информиран личен избор на човека. Именно затова, призоваваме варненци да бъдат бдителни, да не се доверяват сляпо на чужди мисионери обещаващи безплатна Библия, защото цената която ще платите за безплатните неща, е вашата безсмъртна душа.",заявяват от митрополията. 

Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум

Форум
?!?(19:19:24 / 22.12.2014)
0
0
Крис:и аз си пия ракията с комшията , но предварително съм се осведомил ,че не му става..... А бе Крис,Сещам се за една италианска кино-новела/беше много отдавна/. Тъпкачът се правеше на импотентен и рогоносецът,като му повярва,го оставяше да прави компания на жена му.Приятели му пуснаха мухата,че оня го лъже.Търчи той в къщи-на канапето седят "импотентния" и жена му смирени.Нашият се успокои,но "импотентния"става да си тръгва и като се обръща с гръб...под сакото му висят терантите ....
Альошка Пишкальов(19:11:20 / 22.12.2014)
0
0
Баракчо, ами що не вземеш да пратиш пак ескадрения миноносец "Доналд Кук" до Крим? Да пробваш, бе, да видим този път колко от безумно смелите и умни твои командоси ще напишат молба за напускане на армията, ако прелети над него един Су-24?.
...(18:50:41 / 22.12.2014)
0
0
Уродливо, но купи продажните български душици, нали? Имаше най- много застъпници в изборния ден. Всякакви -лелки, чичковци и млади пишлемета вдигаха скандали и се редяха за паричките от изборите. То не беше Нешка, не беше певацата Деси Продажна Добрева. Не е прост Бареков, че използва продажниците. За пари се продават всякакви, без значение от валутата. Тези, рубладжиите Петел за какво се продават според вас? За идеи ли?
...(18:46:00 / 22.12.2014)
2
0
Добре де, защо трябва да се произвежда ток ,който нито е нужен за нашия пазар, нито някой иска да купи на тези цени? Лошо е, че 350 човека ще загубят работата си, но ако дружеството не реализира продукцията си как ще изплаща заплати? Гуцанов използва личната драма на тези хора за политически облаги. Нито има намерение да им спасява работата, нито има каквито и да е илюзии, че може да помогне с каквото и да е. Популизма върви най-вече сред хора в нужда и хора глупави да го забележат
Владимир(18:37:17 / 22.12.2014)
0
0
още след първата процедура колегите ще ви обвинят, че сте се напили и сте закусвали шкембе чорба :) който е готвил с чесън, знае добре, че като белиш чесън и после с измиеш ръцете, миризмата си остава там, понякога дори, колкото и да миеш, седи упорито близо 24 часа, а ако се полееш с чесън... може да станеш сензация в градския транспорт, контрольорите може и да не те барнат с дни.
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!