Форум
 

ВАРНЕНЕЦ С КАМЕРА ГОНИ ЙЕХОВИСТИ КРАЙ ХЕИ-ТО (ВИДЕО)

30.09.2012 / 12:54 часа13

Харесайте ни във FB


 

Десислава Димитрова

В сериозен сблъсък влязоха варненци и Йеховисти, опитващи се да привлекат към учението си нови последователи. Той беше филмиран и пуснат в мрежата за видеосподеляне Youtubе от Свилен Гамолов, който решил да се противопостави на опитите на мисионерите да разпространяват учението си. В конкретния случай за слушател на членовете на “Свидетели на Йехова” се е хванал пенсионер, живущ в района на ХЕИ. Гамолов цяла сутрин наблюдавал как представителите на Свидетели на Йехова обикалят около блока и накрая решил да раздаде правосъдие.  Йеховистите са двама – българин и чужденец, по предположение на автора на клипа – чех. Придружен от свидетел той отиват да попречи на мисионерите да вербуват за църквата си пенсионера. 

Членовете на религиозното движение обаче не им остават длъжни и моментално се обаждат на полицията, като обясняват на варненците, че ще се наложи да изчакат пристигането й. Завързва се яростен спор за правата и религиозната свобода в Европейския съюз. През цялото това време единствено вербуваният пенсионер не взема никакво участие в схватката. 

“Щях да отмина безразличен, защото денят ми е пълен със задачи и работа, борба за оцеляване, сметки за плащане и битови несгоди. Но се сепнах и спрях, защото се сетих, че някога съм се клел пред Знамето да защитавам България от врагове – вътрешни и външни... Затова запомнете лицата им! Утре може да ви спрат на вашата улица, пред вашето жилище. Могат да спрат вашето дете пред неговото училище и да налеят отровата си в чистото му съзнание!”, предупреждава във видеото си Гамолов.  

Междувременно от Варненската и Великопреславска митрополия алармираха чрез съобщение до медиите, че раздаването на безплатни Библии, за което масово се раздават флаери по варненските улици в последните дни, не е акция на Българската Православна църква. Те приканват за евангелизираща среща с чужди мисионери, разпространяващи различно от православната ни вяра и традициите на народа ни учение, казва се още в съобщението. „Всеки човек има право на свободен избор, но липсата на достатъчно информация или умишленото укриване на такава цели заблуда и застрашава свободния информиран личен избор на човека. Именно затова, призоваваме варненци да бъдат бдителни, да не се доверяват сляпо на чужди мисионери обещаващи безплатна Библия, защото цената която ще платите за безплатните неща, е вашата безсмъртна душа.",заявяват от митрополията. 

Харесайте ни във FB
Спонсорирана връзка
Коментари
Напиши коментар
Име
 
Коментар
 
реклама
Форум

Форум
Пич(16:47:23 / 22.11.2014)
1
0
Трябва да има специализирани училища за тези деца. Не им е мястото при другите. С тях трябва да работят специално обучени педагози, а не общо образователните.
да го набия на батко(16:40:11 / 22.11.2014)
3
0
ava(16:32:51 / 22.11.2014)
6
0
Не струва нищо да извадиш кърлежа, просто инструмента се стерилизира след това заедно с множество други използвани за други пациенти, ползва се браунол за дезинфекция на мястото- 1милилитър и две малки марлички....хайде сега..... И няма оправдание за никой лекар ако откаже толкова проста хирургическа намеса !!!!
батко(16:22:34 / 22.11.2014)
3
5
лекарят нали и той е на работа бе, акъл селски и той ходи там да се мъчи срещу заплащане като всеки другр ти като продаваш плодове и зеленчуци на селския пазар на аванта ли продаваш бе говедо с говедо нагло
Обяви
реклама

Последвайте ни във Facebook.com

Искате ли и приятелите ви да знаят за това?Харесайте ни във фейсбук, за да получите повече!