Здравословна рецепта за домашна майонеза без мазнини

23.05.2015 / 18:53 0

Необходими продукти:
200 грама обезмаслена извара
4 яйца
щипка кайенски пипер
1/2 малък лимон
1 супена лъжица бял винен оцет
сол на вкус
 
Начин на приготвяне:
Изсипете изварата в сито, което поставете върху купа и нека престои така 4 часа.
Сложете яйцата да се сварят (9 минути) и след това изплакнете със студена вода. Обелете ги и разрежете на половина. С помощта на лъжица отделете жълтъците им.
Жълтъците смесете с 2 супени лъжици вода и разбъркайте с дървена лъжица до получаването на кремообразна консистенция. Прибавете щипка кайенски пипер и отново разбъркайте до еднородност, пише Framar.bg .
Постепенно добавете отцедената извара, подправете със сол.
Изцедете сока от лимона. Смесете 1 - 2 чаени лъжици от него с оцета, налейте при изварата.
Получената майонеза приберете в хладилника за 2 - 3 часа.
Добър апетит!
 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2024 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама