Финансова политика на ЕС


Дата: 11/01, 09:54

В условията на икономическата криза през последните няколко години и за да излязат от нея, държавите, които съставят ЕС изготвят съвместно своите финансови политики, за да си сътрудничат и да ги съфинансират. Тази координираност касае най-вече 19-те членки на ЕС, които приеха еврото за своя единна валутна единица. И 24-те страни са част от ИПС – икономическия и паричен съюз, който представлява среда на финансова приобщеност, имаща за цел насърчаване на откриване на нови, трудови места и устойчив, интелигентен растеж, както и балансиране на световни икономически предизвикателства като кризи и катаклизми.

Кодексът на ЕС за правата на потребителя в онлайн среда е базиран върху основните права и ценности, произлизащи от европейската правораздавателна система, които гарантират прозрачност и сигурност, осъществявайки достъп до електронни мрежи, дейности и продукти, както и боравейки с тях. Все още на българина му е трудно да си представи какво е онлайн кредитиране, тъй като до много скоро той още се учеше какво е онлайн търговия. Общото законодателство на ЕС почива на разнообразни директиви и конвенции в сферата на онлайн комуникациите, търговията и защитата на гражданите. Освен това, в повечето случаи тези права и свободи биват променяни, тъй като страните на ЕС имат право в известна степен да ги променят, поради специфичните особености на своите национални конституции, и това е предвидено в общото, европейско право. В резултат на това се допуска при приемственост от една страна-членка на такива принципи в нейната законодателна система да влязат по-високи нива на сигурност от предвижданите, относно съответния принцип. Например, в сферата на сигурността на потребителите, макар тези права да не са нови, поради комплицираност в юридическата рамка доста онлайн потребители може да не са информирани за тях. Това е довело до нуждата от създаване на Кодекса на ЕС за правата в онлайн среда и по-точно всеки, който борави с интернет да знае минимум основните си права. Законовите разпоредби на европейското право, в интернет пространството се отнасят до всички онлайн дейности, както когато комуникират, черпят информация, пазарувайки онлайн, така и когато теглят кредит онлайн.

 

Източник: Кредит ВОК.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Ударно скачат заплатите на софийските общинари
Дата: 28/03, 21:41

Доц. Светла Бонева: България изпусна момента за еврозоната преди 5 г.
Дата: 28/03, 21:26

Симона от “Хелс Китчън” запозна Митко със семейството си, но скри, че са гаджета
Дата: 28/03, 21:18

Дотук за три години и седем вота държавата е похарчила 710 милиона лева
Дата: 28/03, 21:181 Коментар

Тежка катастрофа между кола и мотор в София
Дата: 28/03, 21:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия