Издъхна 16-годишният Синан


Дата: 18/01, 12:56

Момчето издъхна в дома си след продължителна битка с рака

Съученици, приятели и близки от Асеновград са съсипани от скръб, след като разбраха, че 16-годишният Синан Мурад не успя да пребори рака, пише 24 часа.

Младежът е починал в дома си след упорита битка с коварната болест и след опити да бъде лекуван в испанска клиника.Целият град и хора от страната се включиха в благотворителната кауза да набират средства за лечение на ученика. В кампанията се включи дори учителката Людмила Ангелова, която успя да се излекува от подобна болест благодарение на събрани средства от нейни ученици и дарители от цялата страна.Редица благотворителни инициативи организираха приятелите и съучениците на Синан и успяха да набавят нужните 81 302 евро за лечение.

Момчето замина за Барселона, но медиците там не са успели да му помогнат.Съсипан от смъртта на младежа е и кметът на Асеновград д-р Емил Кабаиванов.

"Има вести, които е невъзможно да приемем за истина. Уви, те се оказват такива и не подлежат на поправяне. Един млад живот, пълен с мечти и надежди за щастие бе прекършен от съдбата", заяви градоначалникът."Остеосарком на лява предмишница" е коварната диагноза, открита през ноември 2015 г. на Синан Мурад. Момчето мина през химиотерапии, които целяха да спрат растежа на тумора. Месеци по-късно лекарите констатирали разсейки в белия дроб. Те били отстранени с операция. В края на октомври м.г. 5 D скенер показал, че болестта не е овладяна.
/24 часа



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



България и Румъния се сливат с общ проект на Дунава
Дата: 19/04, 15:00

"Опитах да се съпротивлявам": Григор проговори за първи път за нападението над него
Дата: 19/04, 14:54

Димитър Главчев след отказа на Даниел Митов: Нямам план Б за МВнР
Дата: 19/04, 14:52

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 14:50

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 14:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия