Обвинената за убийството на Пейо Пеев Габриела не е виждала децата си, въпреки че е под домашен арест


Дата: 08/05, 19:54

Снимка Личен архив
           
Габриела Славова Пеева не е виждала децата си, откакто е пусната под домашен арест. Това обясниха от отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане" в отговор на запитване на БНТ. Според адвоката на Габриела, вече е подадена молба до съда да и бъдат върнати децата.

"До момента не са реализирани срещи на майката с двете малолетни деца. В отдел "Закрила на детето" на компетентната дирекция "Социално подпомагане" постъпи молба чрез процесуалния представител на майката за стартиране на процедура по реинтеграция на децата в нейната семейна среда.

Съгласно нормативната уредба при заявено желание от страна на майката за реинтеграция, компетентната дирекция извършва обстойно проучване и актуална оценка на родителския капацитет. В конкретния случай е възможно да бъде изискано обследване и становище от съответните специалисти по отношение на психичното ѝ състояние и способността на същата да изпълнява родителските си функции. По незастрашаващ живота здравето и развитието на децата.

В хода на процедурата се преценяват възможностите да бъдат стартирани и на какъв етап контактите майка-деца. Докато не са налице резултати от проучването , няма да бъдат предприети действия за връщането на децата в семейството на майката", посочват от ведомството.

На 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития и нейната майка. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил.

Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени. На 30 април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия