Коледа събира читатели в Регионалната библиотека във Варна


Дата: 15/12, 21:08

Коледа събира читатели в Регионалната библиотека във Варна. Желанието е да се даде едно хубаво и положително начало за празниците и Новата година. Това каза Кристияна Дончева от Регионална библиотека “Пенчо Славейков” във Варна, предаде репортер на Радио „Фокус” – Варна. “Коледата е време, в което се съчетават и миналото и настоящето и бъдещето, затова ние винаги гледаме какви са нашите традиции, изваждаме спомена за тях и представяме до колко спомена за миналите Коледи се вплита в настоящето”, коментира Кристияна Дончева. Това дава името на традиционната изложба във варненската регионална библиотека – “Гласове на сърцето – Коледни послания и традиции”.

Сред празничните инициативи на библиотеката е и Коледен базар, който тази година заема пространството пред Куклен театър – Варна. Празничният базар се открива на 19 декември и ще продължи до 21 декември. Днес, 15-ти декември, Варненската библиотека представя част от участниците в един от щандовете на базара – приложни творци, майстори на занаята, които сътворяват добро, подпомагайки едно дете в борбата му за по-добър живот. Това са творци, участници в изложбата “Зимна Варна”, а творбите им ще бъдат изложени в пространството пред Куклен театър Варна.

Кристияна Дончева коментира, че много се говори за лятна Варна, но библиотеката разполага с находка, която разказва за зимна Варна, като притегателен център. Находката се казва “Зимна седмица във Варна” и е от 36-та година. Тогава са канени посетители да погледнат Варна през зимата, чрез разходките с параход, представленията в театъра, художествени изложби. Това е един различен поглед към зимна Варна, едновременно с раждането на желание за взаимопомощ по Коледа. Идеята още тогава е била съчетана с различни инициативи пораждащи подпомагането на добро в града. Всички тези различни идеи ще бъдат представени в един видеоурок, в рамките на Коледните инициативи на регионалната библиотека във Варна.

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Над 100 антики иззеха при спецакция в Плевен
Дата: 25/04, 01:13

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 01:00

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 01:00

Ново реактивно гориво подкарва простатата
Дата: 25/04, 00:50

Кои са изследванията за коклюш и къде да ги направим?
Дата: 25/04, 00:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия