”Маркет линкс”: За 57% от българите процедурата за избор на Главен прокурор е опорочена

11.09.2019 / 09:31 1

Снимка Булфото

За 57% от участвалите в допитването процедура само с един кандидат за главен прокурор е опорочена, а 15 на сто са на обратното мнение. 37% не могат да преценят, заяви социологът Добромир Живков от "Маркет линкс" пред bTV.


Това показват данните от Съвместно национално-представително проучване на телевизията и агенцията, проведено сред 1025 лица над 18 г., в периода 16-25 август, по метода на прякото-лично интервю.
По-малко от половината хора у нас смятат, че процедурата за избор на главен прокурор е достатъчно добра. 47% от анкетираните са на мнение, че процедурата се нуждае от промяна, а едва 16% смятат, че тя е достатъчно добра.
В същото време, 3 пъти повече са тези, които одобряват изнасянето в медиите, на доказателства по текущи дела от висок обществен интерес. 54% от анкетираните одобряват тази практика, 18% са на противоположното мнение, а 28 не могат да преценят.
Има криза на доверието в институциите. Най-ниско то е в Народното събрание. Непосредствено след изборите юли-август, доверието след изборите се повишава. Това дава насоката да заключим, че има сериозна криза в доверието.
Гражданите очакват повече прозрачност. Това показва, че интересите им са защитени и ни показва, че институциите работят. Дали ще се стигне до спад на рейтинга на прокуратурата зависи от това как ще работи тя оттук нататък, обобщават от "Маркет линкс".

PETEL.BG се дистанцира от самото начало от съобщаването като извънредна новина на броя на починали стари хора в Италия, Испания и други страни с голям процент възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да показват, че има някакво увеличение на средната сезонна смъртност в нито една от страните, което да налага тази статистика да се съобщава като извънредна новина. 

Информирайте се от достоверни източници! 

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финансова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама