Асен Христов "Еврохолд": Цената на тока едва ли ще качва толкова, колкото плашат хората

29.07.2021 / 08:40 0

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Не мога да кажа, че някой конкретно е спирал сделката за ЧЕЗ- България, каза в "Тази сутрин" по БТВ Асен Христов от "Еврохолд":

"Енерго про и ЧЕЗ не определят цената на тока. Те дистрибутират. Те дават предложение до КЕВР като просто предвиждат каква може да бъде тя, а тя се състои от цена на тока за производство и цена на тока за пренос. Преносът, който ЕРП-тата извършват, е не повече от 10%. 

Регулаторът определя цената на тока за населението и 80-90% от тази цена е цена за производство. Увеличение на цената има всяка година юли месец, има си закон, това се прави веднъж годишно. 

Цената едва ли ще качва толкова, койкото плашат хората. Защото именно работата на КЕВР и регулатора е населението да има поносими цени."Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама