Каримански: Не е нормално българската икономика да е по-енергоемка от европейската

14.09.2021 / 18:00 1

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

Българската икономика е 3.6 пъти по- енергоемка, отколкото средната европейска икономика. Важно е да се направи трансформация в енергетиката, в ТЕЦ-овете, не може да нямаме подготвеност как централите да бъдат ефективни. Проблемът сега е свързан с капитала в производствения сектор, коментира по БТВ Любомир Каримански, председател на бюджетната комисия от ИТН.

"Ние трябва да имаме финансови инструменти. Планът за устойчивост трябва да промени диспропорцията между грантове и финансови инструменти. Защото кредитите се връщат отново в Европа. Ние искаме тези средства да останат в България. Повече от два месеца аламирам за инфлацията, няма прогноза за нея. Никой не повдига въпроса какво правим след мораториума. БНБ трябва да вземе ясна позиция как бихме противодействали. Имаме буфери в Централната банка, комисията по финансов надзор. 

Балонът на ипотечни кредити както в Америка, така и в Европа нараства. Няма как да изключим вноса на инфлация. 

Има още механизми и те са през различни промени на закони дори от страна на производствения сектор, така че той да бъде насърчен." Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg и вижте още в - https://petel.bg/Reklama-v-Petel-bg__384655 .

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР публикации в сайта Petel.bg 


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2021 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама