Акад. Георги Марков със стряскащо предупреждение: От Турция идва заплаха, възражда се...

17.03.2017 / 02:21 5

"Анкара създаде две партии ДОСТ и тази на Касим Дал, които не са български политически сили. Те служат на Република Турция като пета колона. МВнР веднага трябва да връчи остра нота. Не може да се правим, че турската пропаганда в България не нанася своите поражения. Те искат втори официален език. Кога е било това, освен по време на Османската империя", твърди акад. Георги Марков, цитиран от БГНЕС и Пик бг.

Действията на Турция били в съгласие с прословутата „Ислямска дъга“, която Реджеп Ердоган разшири, според историка. "Първоначално по времето на неговия бивш премиер и външен министър Ахмет Давутоглу тя включваше Босна и Херцеговина, Албания, Македония, Родопите, Западна и Източна Тракия. А Ердоган я продължи на север чак до Разград и Търговище.

Тогавашният външен министър Митов каза не му обръщайте внимание, това е емоционална реакция и изблик по време на митинг в някакъв турски град. Тук не става дума за емоция, а за една неоимперска стратегия – неоосманизмът. Официалните турски власти стигнаха до там, че заплашиха Холандия, Германия, Европейския съюз и дори САЩ.

Това показва, че в Република Турция стават много опасни събития. В близост до нашите граници има заплаха. Преди 10 години казах, че Турция ще излезе от НАТО. Неоосманизмът пречи на Турция да се съобразява с изискванията на алианса. Ние вече не можем да разчитаме на НАТО, трябва да изградим собствена отбрана, да възстановим армията си и да укрепим границата, защото заплахата идва от Турция", котегоричен е акад. Георги Марков.

 Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама в "Петел" на цена от 50 лева на ПР публикация пишете на info@petel.bg


 


Коментари
Коментирай чрез Facebook

Последни новини

 
Всички права запазени © 2011 - 2022 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
затвори X
реклама